Втори протест срещу Синята зона (снимки и видео)

Последна промяна на 16 август 2012 в 17:02 4842 5

Втори протест срещу Синята зона. Снима: Сергей Антонов
Втори протест срещу Синята зона. Снима: Сергей Антонов

Втори протест срещу Синята зона, която е с нови правила от 1 септември, се провежда в момента на Попа в столицата.

Протестиращите вчера обещаха, че блокадата на бул. "Патриарх Евтимий" днес ще бъде двойно по-дълга и че демонстрациите ще се състоят всяка вечер до отмяната на нововъведенията.

Проблемите са много: вдигането на цените на Синята зона, определянето на Зелена зона, където цената за паркиране на час е 1 лев; (Текстът продължава след галерията.)

...вдигането на цените на абонаментните талони за паркиране около жилищата в Центъра, което дори не гарантира, че заплатилите ще намерят място за автомобилите си; въвеждането на тройно по-висока цена за втори автомобил, регистриран на същия адрес; ваденето на купища документи за сдобиване с възможността за паркиране около жилището на притежателя на автомобила.

Протестът може да се гледа на живо тук:


Streaming by Ustream

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.08 2012 в 23:09

Офтопик:
Аз си казвам гледната точка, не коментирам и не обиждам никого. Вие ме кометирате и то по не много приятен начин. Може би така сте свикнали да се борите с мнение, което не съвпада с Вашето. Не съм съгласен с такива обръщения и искам извинение от Вас.

Сега по темата:
Съгласен съм с Вас, че не трябва да се пълни нечий джоб (особено на общинска фирма, която всъщност е начин да се източва общината). Ние гражданите трябва по някакъв начин да контролираме нашите избранници как ни харчат парите.
Смятам, че положението с транспорта в София е трагично и предложеният от общината начин, макар и не достатачно добър, все пак е стъпка в правилната посока. Вчера в тук в този форум един човек продложи по-интересна и решителна идея за транспорта в София - платен вход за центъра. Аз я споделям. Ето линк: http://offnews.bg/index.php/90776/protest-sreshtu-novata-sinya-zona

16.08 2012 в 19:56

Марин, разсъждавате крайно глупаво! Според вашите алогични умозаключения трябва да избием поне половината жители на София, че да имате място вие и останалите "привилегировани" да дишате повече въздух а? Трябва да се взимат адекватни решения, а не забрани водещи до глуха улица, защото вдигането на таксата няма да реши проблема, а само ще напълни още повече нечий джоб!

16.08 2012 в 19:33

Помня как беше моята улица преди да я направят синя зона - нямаше никога места за паркиране. След като я направиха синя зона - има от време на време. По същото време изпълзяха 3-4 коли, които очевидно стават за движение само на близки разстояния. Чудя се кой луд им подписва техническия преглед.
Следвайки горната логика, смятам че с ограничителната мярка 150 лв. моята улица ще се поизчисти.

16.08 2012 в 18:28

Че кой ти казва, че ще имаш къде да паркираш?

16.08 2012 в 18:13

Офф, ако успее протестът, ще се върнем на положението от преди 2 години - улици в центъра, пълни с трошки със сниман талон на предното стъкло.
Живея в центъра (сния зона), имам кола и искам да си плащам 150 лв., но да не гледам трошки и да има къде да паркирам.