Изнасилена като дете боксьорка иска да се бие срещу мъже

Последна промяна на 21 април 2019 в 19:45 2932 0

Най-добрата професионална боксьорка в средната категория Клариса Шийлдс не спира да афишира амбицията си да се бие срещу мъжете от елита на бойния спорт. Наскоро 24-годишната американка постигна най-голявата победа в кариерата си, като срази на ринга Кристина Хамер с единодушно съдийско решение.

"Аз съм най-великата боксьорка в историята", скромно отбеляза Шийлдс и хвърли ръкавицата на асове като Генадий Головкин, Шон Портър и други. В детството си Шийлдс има болезнен спомен от мъжете - като петгодишна тя е била изнасилена от мъжа, с когото е живеела тогава майка й. Тя не е могла да разкаже на никого, тъй като е изоставала с развитието си и все още не е говорела. Тя показва със знаци на баба си какво й е сторил приятелят на майка й, след което е изведена от дома и записана на логопед и невропатолог, които й помагат да започне да говори.

Шийлдс е олимпийска шампионка, а в момента държи поясите на федерациите WBA, IBF, WBC, WBO и списание The Ring.
Според Шон Портър обаче тя много бърза с желанието си да излезе на ринга срещу елита в средната категория на мъжкия бокс.

"Очевидно е, че отстъпва физически. Мъжкият бокс е на по-високо ниво. Ако иска да се боксира с мъже, да започне от най-ниското стъпало и да се изкачи в ранглистата. Тя не може просто защото така е преценила да получи възможност да се боксира с истински шампиони", коментира Портър пред TMZ.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !