Вдигането на тежести събира дарения за глобата

Последна промяна на 25 април 2018 в 15:59 10587 1

Българската федерация по вдигане на тежести се обърна към обществеността с молба за дарения за изплащане на глобата от 250 000 долара към международната централа. Срокът за плащане наближава и ако пари не бъдат намерени или събрани, то след 18 юни нашите щангисти ще бъдат извадени от международни състезания.

От БФВТ са обявили и сметка за набиране на средства, като се обръщат към всички свързани с този спорт с молба да се включат. Санкцията беше наложена, след като през март 2015 година по време на внезапен допинг тест беше открито наличието на анаболния стероид "станозолол" в пробите на 11 български състезатели от националните отбори.

Ето и цялото обръщение от БФВТ:

НА УС НА БФВТ КЪМ ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БИВШИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, ТРЕНЬОРИ, ДЕЯТЕЛИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ЩАНГИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Уважаеми дами и господа,
На свое заседание, проведено на 13.04.2018 година, членовете на УС на БФВТ обсъдиха внимателно всички обстоятелства около наложената ни глоба от МФВТ и последствията, които биха възникнали при невъзможност да се справим с този проблем. Оказва се, че след 18.06.2018 година БФВТ ще загуби правата си да участва във всички прояви от международния спортен календар на МФВТ и всички произтичащи от това последствия. В тази връзка

БФВТ ОТКРИВА ЦЕЛЕВА НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА НА ФЕДЕРАЦИЯТА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ САНКЦИЯТА НА МФВТ, НАЛОЖЕНА НИ В НАЧАЛОТО НА 2018 ГОДИНА, А ИМЕННО:

До: СДРУЖЕНИЕ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ
бул.ВАСИЛ ЛЕВСКИ 75, СОФИЯ

IBAN:BG76UNCR70001523248969 BIC: UNCRBGSF


Ние приканваме всички настоящи и бивши европейски, световни и олимпийски шампиони и медалисти, техните треньори и ръководители на клубове, техните семейства и приятели, всички граждани на страната да помогнат на българските щанги в този критичен за тях момент.
Българските щанги имат огромен принос за издигане името и авторитета на нашата страна - те са донесли на България:

►37 медала от олимпийски игри, от които 12 златни, 17 сребърни и 8 бронзови, а имаме и трима олимпийски шампиони от младежките олимпийски игри;

►224 медала от световни първенства за мъже и жени, от които 79 златни, 82 сребърни и 63 бронзови;

►397 медала от европейски първенства за мъже и жени, от които 168 златни, 133 сребърни и 96 бронзови;

►Стотици са й отличията, спечелени от по-младите генерации тежкоатлети - юноши, девойки и кадети.

Видно е, че нашето семейство е голямо, че много български младежи и девойки са дали във времето най-хубавите дни от живота си за прослава на Родината. И са успели.
В този момент е необходимо всички ние, свързани по някакъв начин с вдигането на тежести, да помогнем в границите на своите възможности за излизане от ситуацията, в която се намира федерацията.
В своята, вече повече от 70-годишна история, БФВТ никога не е принадлежала някому - ръководители, деятели, състезатели и треньори, поколение след поколение, идват и си отиват. Помощта, за която се обръщаме към Вас, е именно за федерацията и хората, работещи на попрището на вдигането на тежести в страната - като състезатели, треньори, деятели, радетели и всички съпричастни с тях.

В заключение, Ви информираме, че в сайта на федерацията ще бъдат оповестявани размерите на всички персонални финансови преводи, така че те да станат достояние на нашата общественост.


УС на БФВТ

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1157

1

sawall

25.04 2018 в 19:27

Предлагам на читателите да дарят на благотворителна кауза по техен избор, моеж би нещо за детски спорт, вместо да даряват пари на хора, които в последните години се забъркват в допинг скандал след допинг скандал, които идват и си отиват, а те не се поучават от тях (и говоря не само за българските щанги, а за щангите по принцип, защото тези пари ще отидат да финансират международната федерация на един дълбоко затънал в допинга спорт).