Николай Бодуров: Новите момчета в националния отбор са пердета

Последна промяна на 07 септември 2018 в 11:17 3734 0

Снимка Facebook: Български национален отбор по футбол/ Bulgaria national football team

Защитникът на националния отбор Николай Бодуров сподели, че Господ е помогнал на "лъвовете" за победата с 2:1 над Словения в турнира Лига на нациите.

"Всички знаем, че нямаме футболисти-звезди. Знаем, че трябва да се раздаваме на 100%, за да имаме резултати. Днес всички се раздадохме на 100% и Господ ни възнагради.

Колективът в отбора е прекрасен, всички сме приятели. Себераздаване! Нямаме големи имена, борим се всеки един за друг, това е. Новите момчета са добре, пердета са, имат качества, нямат да имат проблеми с аклиматизацията", каза Бодуров.

Младият талант Божидар Краев не скри радостта си, след като той се разписа два пъти за победата с 2:1, благодарение на което българите стартираха успешно новия турнир Лига на нациите.

"Чувството да вкараш за родината е прекрасно. Радостен съм, че зарадвахме много българи точно на празника. Чувството да вкараш за родината, за България, не може да се опише. Работя, тренирам, развивам се и вървя напред", каза Краев за БНТ1.

"Получих само удар в прасеца, но не е сериозно. Мачът с норвежците е след три дни. Силен отбор са. Имам познат там, с който сме играли в Мидтиланд, така че знам колко силен отбор са. Не знам точно какво можем да очакваме, но играят силов и директен футбол", завърши халфът.

Националният селекционер Петър Хубчев пък призна, че в крайна сметка "лъвовете" не са играли толкова добре и са спечелили, благодарение на себераздаването.

"България спечели със себераздаване, не точно с добра игра. Макар и да съм все още под емоция, спечелихме благодарение на себераздаването.

Не играхме толкова добре, но се борехме наистина за националния отбор. Това е първата крачка, която трябва да задържим. Пролича си колективът, имаше и тактическа дисциплина.

Всичко в София беше на ниво и го пренесохме тук. Но чисто футболно, няма да се заблудим. Някои неща са далеч от нас. Гледали сме Норвегия, но все още няма защо да мислим за тях", каза Хубчев.

banner 545x