Реферите в Гърция обявиха стачка след взрив на насилие

Последна промяна на 24 декември 2019 в 18:46 805 0

Реферите в Гърция обявиха безсрочна стачка, която ще започне след Нова година в знак на протест срещу нарастващото насилие. Поредният инцидент, който преля чашата, беше атаката срещу дома на местен футболен съдия часове след негово спорно решение в мач от елита на страната между Волос и Олимпиакос (0:0).

От полицията съобщиха, че нападателите са счупили стъкло и за хвърлили запалителна ракета в къщата в Атина на видеоасистент арбитъра, който отмени гол на шампиона Олимпиакос в началото на второто полувреме в неделя вечерта.

Шефът на столичната съдийска колегия Панайотис Варучас заяви, че многократно е предупреждавал властите да осигурят допълнителна защита на реферите при подобни ситуации.

"От полицията просто ни игнорираха, въпреки че това, което се случи, можеше да се очаква. Съдията има две малки деца, семейството му, е в шок. Нуждаем се от по-добра защита или лигата скоро няма да може да намери съдии за големите мачове", заяви Варучас.

Собственикът на Олимпиакос Евангелос Маринакис пък беше бесен след отменения гол, като заяви, че реформите в съдийската система са се доказали като неуспешни и реферите продължават да вземат грешни решения.

След снощната победа на ПАОК с 5:1 над гостуващия Атромитос тимът от Солун се изкачи на върха на класирането, на 2 точки пред Олимпиакос след 16-ия кръг.

Виж още за: