Бойко Борисов поздрави лично грациите ни за отличното представяне на световното

Последна промяна на 17 септември 2018 в 15:13 1722 0

Премиерът Бойко Борисов поздрави лично състезателките ни по художествена гимнастика за огромния им успех на световното първенство.

Министър-председателят на България беше специален гост на официалния прием на федерацията снощи, където заяви, че е пожелал много първи места, купи и медали.

"Едно голямо браво на Илиана Раева, Мария Петрова, всички треньори и състизатели. Да сте живи и здрави и все така да радвате всички в България", каза Борисов по време на официалния прием.

Отговорът на Илиана Раева не закъсня и използва официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук, за да благодари на премиера.

"Благодаря на г-н Бойко Борисов за огромната подкрепа! За това, че прие нашия президент Моринари Ватанабе. За това, че беше един от първите, който ми изпрати СМС да ме поздрави за златния медал. За това, че уважи покана ми и дойде да поздрави на заключителната вечеря всички участници в световното първенство.

Това е огромно признание за нашия труд и постижение. Подкрепата на правителството и личната негова подкрепа силно впечатлиха ръководителите на световната централа по гимнастика ФИГ, както всички присъстващи от целия свят! Благодаря от сърце за подкрепата през последните 10 години и засвидетелстваното уважение към българската художествена гимнастика!", написа Раева.

България приключи участието си на надпреварата с пълен комплект медали. Ансамбълът спечели злато във финала на пет обръча и бронз в многобоя, както и олимпийска квота за Токио 2020. Среброто донесоха Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн в отборното класиране при индивидуалната надпревара.