Грацията Казанова две седмици обмисляла отказването си

Последна промяна на 30 ноември 2016 в 17:38 2067 0

Решението да прекрати кариерата си в художествената гимнастика бронзовата медалистка от олимпийски игри в Рио де Жанейро Любомира Казанова не е взела импулсивно, а след близо две седмици сериозно обмисляне и разговори с родители и треньори.

"Преди около две седмици започнах да мисля за отказване заради контузията си и тренировките в залата. Аз обясних и на хората, че не успявам да се почувствам част от новия ансамбъл, така както бях със стария. Не казвам нищо лошо за момичетата, но тренировките са много различни, пък и не всеки състезател може да се впише навсякъде", каза наричаната от всички в гимнастиката Бубето пред bTV.

"Предишната вечер поговорих с родителите ми. Те ми казаха, че искат най-доброто за мен и ще ме подкрепят. Ина Ананиева ми каза абсолютно същото и ми сподели, че още на олимпийските игри е трябвало да се откажа с другите момичета", споделя Казанова, която в момента е притеснена да не тръгнат спекулации за причините за оттеглянето й.

"Още на европейското първенство в Израел разбрах, че освен всички, които ни подкрепят, има и такива, които се опитват да изкарат черните ризи на хората. С това си решение се притеснявам да не започнат да ровят и да обвиняват треньорките ми, които всъщност ми дадоха страшно много и на тях дължа медала си.

Искам да срещна разбиране и да не се спекулира, защото не ми беше лесно да взема това решение", завърши Казанова, която сподели също, че сега възнамерява да обърне внимание на образованието си в НСА.