Нешка Робева мина в настъпление, сравни Кралев с Милко Балев

Последна промяна на 02 декември 2016 в 11:58 14078 6

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева бързо наруши мълчанието, което си самоналожи. Робева се извини на всички в художествената гимнастика, обяви, че напуска спорта завинаги и пожела успех на всички в бъдеще.

Причината да наруши обета си стана участие на министъра на спорта Красен Кралев в тв предаване. Кралев заяви, че Нешка трябва да се научи да се подчинява на решенията на федерацията, а президентът на централата Илиана Раева беше определена като много успешен ръководител. Подобна оценка на Кралев дава и самата Раева,  която се счепка с Нешка на последното общо събрание на федерацията.

"Направо съм изумена. Никога не съм командвала. Както и да изглеждам в очите на хората - ние имахме изключителен екип. Тъй като господин Кралев явно е много компетентен като министър, може би трябва да знае и да погледне колко шампионки е имало извън националния отбор. Има си статистики, нека да влезе да провери. Но министърът изглежда не знае какво всъщност означава централизирана подготовка. Това не е местонахождение, а е компетентни кадри, преди всичко екип.

На този министър искам да му кажа, че още не се е родил човекът, федерацията или който и да е, който ще накара Нешка Робева да се подчинява на глупости. Думите на министър Кралев ми напомниха 1987 година, когато сатрапът в БКП Милко Балев ме уволни като старши треньор точно с тези думи. Ставаше въпрос тогава, че имахме регламент и не можех да си представя, че Анелия Раленкова, която беше завоювала правото си да участва, няма да го направи, защото така е наредено. Възпротивих се и бях наказана.

Спаси ме... тогавашният министър на спорта. Дадоха ми изпитателен срок да докажа, че мога да бъда треньор. На следващата година дублирахме златните си медали, а през 1991 година Раленкова стана абсолютен световен шампион, след това и абсолютен европейски.

Нека Кралев първо навлезе малко в историята на спорта. Защото ние по-слабо представяне на олимпийски игри не сме имали. Може да каже "трябва да се съобразява", "трябва да приема", но не и да обяснява, че "трябва да се подчинявам". Как така ще се подчинявам?! Явно сме се върнали към едни други времена, но дори и тогава имаше хора, които да кажат "Не, ще я запазим като треньор", сподели още Робева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1124

4

Калина

02.12 2016 в 15:06

Г-жо Робева, бъдете по яростна към този дебел тъпак, който не вижда по-далече от носа си, камо ли да чува или да се интересува! Кон с капаци и то какви! А Раева наистина е "много успешен" ръководител-подмазвач.

15180

3

ELPIDA

02.12 2016 в 14:22

Ot Renesans kym RePresans...

1038

1

косата

02.12 2016 в 12:12

Кешка Робева?