Делян Пеевски купи "Химко"

Последна промяна на 21 януари 2016 в 14:28 11517 30

Дружеството „НСН Инвестмънт”, в което депутатът от ДПС Делян Пеевски има 90-процентов дял, е купило фалиралия торов завод „Химко” във Враца при четвъртия опит някогашният флагман на социндустрията да бъде продаден. Това потвърди пред bTV синдикът на комбината Росица Томова.

Минималната цена в поредния търг беше 11.7 млн. лева, като единственият участник е именно купувачът, което означава, че вероятно офертата е на тази стойност или близка до нея.

Томова предпочете да не коментира каква е цената по сделката: „Купувачът, ако прецени, че може да я сподели, нека да Ви я каже. Аз не бих искала, считам, че това е търговска тайна. Цената се знаеше каква е на имуществото. Мога да кажа, че се яви един-единствен кандидат. Имаше внесен един задатък, имаше единствен кандидат и единствено предложение”.

Пеевски получи 90-процентов дял в „НСН Инвестмънт” от майка си Ирена Кръстева през август м.г. Компанията купи "Табако инвестмънт", заедно с неговия 5-процентов дял в "Булгартабак холдинг", а през ноември увеличи капитала си с 1 млн. лева.

"Важно предприятие е било винаги. Сега се сетѝхте да питате", така министърът на икономиката Божидар Лукарски е отговорил на въпрос на Клуб Z за продажбата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 09:40

Вижте снимката: Този "красавец" с каква балетна стъпка се движи.

21.01 2016 в 23:16

А... Ш..... Утре, Делчо, пердах, тези пари не са за това какво може да си купиш!

21.01 2016 в 21:39

Сега с кинтите от преди и 4-5 милиарда от КТБ ще купи половината държава...

21.01 2016 в 20:40

Кога ще му теглим ножа на тоя прасунгел... и останалите шопари и успели млади мъже ???

21.01 2016 в 20:24

Кво се пените толкова ,Държавата не го иска този завод ,4 пъти на търг никой не го взема ,сега че някой го купил ,голяма патардия се вдига .Ако не друго то Другаря Пеевски и за скраб да го нареже и разпродаде ,пак ще е на печалба ,Ха да Вие честито Г-да Управници

21.01 2016 в 20:15

Не виждам защо някой се сърдят че Пеевски го е купил.Както чета,това е четвърти търг,и Пеевски е сам на търга.А Химко Враца, доколкото съм чел отдавна е фалирало предприятие.Стойнев искаше да го подкарва,но с държавни пари.Сега някой го купува(дори и един от най омразните хора в България),но явно има някаква идея за завода.Така че спрете да се плюнчите и оставете да видим кой какво прави!Защото като гледам,не са много хората които правят за България,но такива които плюят са купища!

21.01 2016 в 19:32

Умните и красивите изглежда вече са щастливи. С тяхна помощ напомпихме дълга и през правилните канали - правилните хора капитализираха. Сорос спря ли мангизите мамини сладки?

21.01 2016 в 18:13

Браво на Пеевски. Врачани могат само да се радват, защото ще имат нови работни места. Кой обръща внимание на Враца, където и гарга не каца-НИКОЙ. Но ДПС обръща внимание и на най-малките и бедни общини. Какво по-голямо доказателство от това, че взимат фалиралите заводи, за да ги възобновят и открият нови работни места.

21.01 2016 в 18:02


И нека извисим всички глас за туй що напира ЗДРАВО в нас.....

ШИШИИИ....ПРЕЗИДЕНТ..ПРЕЗИДЕНТ...ПРЕЗИДЕНТ......

ШИШИИИ....ПРЕЗИДЕНТ..ПРЕЗИДЕНТ...ПРЕЗИДЕНТ......

ШИШИИИ....ПРЕЗИДЕНТ..ПРЕЗИДЕНТ...ПРЕЗИДЕНТ......

Ми, що не, и без туй веке всички сме негови поданици...НЕ ЛИ!?!?

Ето вашият идол - Тиквоции Банкянски му се кланя до земи....та вие ли.............пък и ШИШИ има бая ....пипон за галене:)))

21.01 2016 в 17:46

Нека тръгне завода,пък ми е през дедовия кой за кого ще гласува,Ако всички които ръсят лайна по форумите,вземат да гласуват,то всякакви платени,корпоративни и прочее вотове няма да имат значение.Явно вече толкова много е откраднал,че малкото останала човещинка го загризала и е решил да направи нещо за хората(майтап бе,Уили).