Докладът за фалита на КТБ остава тайна

Последна промяна на 06 ноември 2015 в 11:53 1829 5

Окончателният доклад за фалита на КТБ, изготвен от международната фирма за разследване на банкови фалити "Аликс партнърс", ще остане тайна, обяви финансовият министър Владислав Горанов по време на днешния парламентарен контрол.

По думите му ако докладът бъде предоставен на Народното събрание, както искат депутати от РБ, би довело до нарушаване на договора между двете страни, в който е записана клауза за конфиденциалност.

Горанов беше категоричен, че дори той все още не разполага с анализа за фалиралата банка. „Преди да бъде предоставен този доклад, той трябва да бъде анализиран от страна на синдиците на КТБ, което цели максимална защита на интересите на кредиторите“, обясни още министърът.

Горанов допълни още, че оповестяването на текстовете от доклада на такъв етап би затруднил работата на синдиците и поражда риск длъжниците към КТБ да предприемат действия, които да забавят или осуетят купуването на масата на несъстоятелността.

Той предложи да се организира среща със синдиците на КТБ и да преценят как да структурират информацията, за да разкажат и покажат на българското общество.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2015 в 18:06

Как така остава тайна ,няма ли да има осъдени...Какво най-големия престъпник Василев ще се разходжа на свобода до като не направи нов удар?

06.11 2015 в 22:06

Лоша работа. Надявам се поне прокуратурата да може да го използва и чрез него да повдигне обвинение на Цветан Василев. Време е България да покаже, че има закони и институции, които работят ефективно. Ние сме правова държава. Да се хващат там Цацаров и който още искат и да отиват веднага до Сърбия да доведат Василев тук. Този човек ограби хиляди българи и заслужава да търка наровете, а не джакузитата.

06.11 2015 в 19:21

Цялата държава го плаща, но иначе само определени лица разполагат после с тази информация? Как така? Нали всички търсят истината, ако е така, защо го крият?

06.11 2015 в 17:44

Няма никакъв смисъл да ги крият. Какво ще опазят? Я да ги пускат по медиите и, ако полицията не се заеме, то ожилените ще ги нагласят :)

06.11 2015 в 17:19

От къде на къде? Този доклад е изготвен с нашите пари и ние имаме право да знаем цялата истина за източването на КТБ.