Fibank е първата банка в България, която дава възможност на своите клиенти да плащат с Apple Wallet

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay

Последна промяна на 06 ноември 2019 в 14:34 1276 0

Всеки клиент на банката, притежаващ дебитна или кредитна карта Mastercard, може да я добави към Apple Wallet и да извършва бързи, удобни и сигурни мобилни плащания, съобщи Fibank.

При използването на кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на карти не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. На картата се присвоява уникален номер, който е криптиран и се съхранява в защитения елемент на устройството ви. Всяка транзакция се оторизира с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

Apple Pay се настройва лесно, като клиентите продължават да ползват всички бонуси и предимства, предлагани от кредитните и дебитни карти. 

Пазаруването в приложения и сайтове, приемащи Apple Pay, е лесно с Touch ID или просто с двукратно натискане на страничния бутон и поглеждане към вашия iPhone X, за да удостоверите плащането с Face ID.

С Apple Pay вече не е необходимо да попълвате дълги формуляри, нито многократно да въвеждате информация за плащане и доставка.

Можете да дигитализирате вашата карта през Apple Wallet или през регистрирано мобилно устройство в приложението My Fibank.

Apple Pay се поддържа от iPhone SE, iPhone 6 и по-нови версии, както и от Apple Watch.

Виж още за: