Горанов: Корупцията е вестникарско внушение, чели сте неактуална социология

Последна промяна на 30 януари 2018 в 15:43 8141 2

Владислав Горанов

„Колкото пъти ни връщате към темата с корупцията, толкова пъти ще ви отговаряме, че сте чели неактуална социология и едно общество, което постига един от най-високите ръстове на икономиката в България, няма как да е най-неуспешното от гледна точка на правилата. Правилата сами по себе си, ако съществуват и се спазват, корупцията остава само вестникарско внушение.”

Това коментира финансовият министър Владислав Горанов по време на годишната среща на бизнеса и правителството в столичния хотел "Балкан", организирана от в. "Капитал".

Отговорът му бе във връзка с присъединяване на България към еврозоната и въпроса дали корупцията е пречка за това.

"Корупцията е проблем на всяко едно общество и тя е предимно емоционална категория дотолкова, доколкото ако се превърне в реалност, трябва да е предмет на наказателно преследване. И ако погледнем към данните от последните социологически изследвания, се вижда, че ние далеч не държим първото място", каза той.

Горанов потвърди намерението на правителството до месец юни тази година да подаде заявка за присъединяването към "чакалнята" на еврозоната – т.нар. механизъм ERM II.

Акцент в изказването на финансовия министър бе темата за човешките ресурси в икономиката. Той каза, че правителството води политика на увеличаване на минималните доходи, като целта е да се напасне структурата на производството в България към средноевропейската. В противен случай "ще изгубим всички шансове да се справим сами на тази прекрасна територия България", каза Горанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1696

2

Санд

31.01 2018 в 14:26

Корупция (на латински: corrumpo – покварявам, развращавам, развалям). Може ли да се развали, разврати или поквари нещо което е развалено, развратено и покварено? Не може! Следователно корупция няма!

1005

1

Христо Венев

31.01 2018 в 11:29

Лъжата и кражбата в особено големи размени, спекулата с пари и лихви също са емоционални категории, ама така са се превърнали в реалност, че никой от тези, които се занимават с наказателно преследване не им обръща внимание – защо ли? Сигурно защото няма корупция а?