„Когато банките станат бизнес империи като КТБ, няма нормален бизнес“

Последна промяна на 29 март 2015 в 19:43 4745 2

Трайчо Трайков

Когато банките се превърнат в бизнес империи, каквато е била КТБ, няма нормален бизнес и инвестиции. Това заяви пред bTV бившият министър на икономиката Трайчо Трайков.

Истината за това какво се е случило в КТБ никога няма да дойде от Цветан Василев. В противен случай той нямаше да дава показания пред нотариус, които да бъдат извадени след смъртта му, подчерта Трайков в коментар за интервюто на Цветан Василев за „Гласове“.

От интервюто става ясно, че Василев е разкрил тайни за политическия елит пред двама нотариуси от различни държави и е предоставил доказателства за своите разкрития, които ще бъдат показани, ако нещо се случи с него.

"В интервюто Василев казва: "Нашата стратегия беше да даваме кредити на SPV". Това е доста разпространена практика, но така не може има нормален бизнес", обясни Трайков и посочи, че SPV са фирми, които са създадени за конкретна инвестиция или проект.

Василев казва още, че КТБ е трябвало да търси своя пазарна ниша, за да може да се конкурира с другите банки.

Намерихме я точно в това направление – придобиване, преструктуриране и продажба на различни индустриални активи. Тази практика обаче изкривява бизнеса. Банките печелят от това, че са посредници. Когато парите от депозити се наливат в SPV, става дума вече за опит да се създаде империя, каза бившият министър на икономиката.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2015 в 21:51

И с некачествени политици държава няма

29.03 2015 в 20:37

Истината

http://glasove.com/politika/49772-cvetan-vasilev-pred-glasove-poiskaha-mi-da-prehvyrlq-bezvyzmezdno-aktivi-sled-kato -se-opylchih-predizvikaha-krizata-v-ktb