Кредитна карта в ръкавицата? Вече е възможно в Пьонгчанг

Последна промяна на 09 февруари 2018 в 11:10 6146 0

Иновативни аксесоари за безконтактни разплащания пусна Visa за олимпийските игри в Пьонгчанг, които започват днес.

Глобалната компания за разплащания е разработила алтернатива на кредитните карти под формата на стикер, значка и ръкавици. Първите устройства от серията Visa Lotte Card ще могат да бъдат тествани и използвани по време на Игрите.

Аксесоарите за безконтактни разплащания са с вграден чип с възможност за предварително зареждане с определена сума. Посетителите на олимпиадата могат да плащат за покупките си с едно доближаване на аксесоарите до безконтактните POS терминали на Visa, след като са ги закачили на телефона си, закрепили на дрехата си или ги носят на ръцете си. Освен в Корея, те ще могат да се ползват при плащане на всички POS терминали в света, които работят с технологията EMV NFC.

„Очаква се иновативните устройства за разплащане на Visa да изиграят съществена роля в успеха на Олимпиадата по отношение на информационните и комуникационни технологии. За посетителите това ще бъде ново изживяване, каквото не са виждали до момента“, каза Хе-беом Ли, председател на организационния комитет на Олимпийските игри в Пьонгчанг 2018.

По време на самата Олимпиада, аксесоарите Visa Lotte Card ще се предлагат на автоматите в супермаркетите в Гангньо Олимпик Парк и на площад „Пьонгчанг Олимпик“. Oт вендинг машините на Visa гостите ще могат да закупят Visa Lotte Card стикери, заредени със 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро), 50 000 вона (39 евро), 100 000 вона (78 евро) или 200 000 вона (156 евро). Значките и ръкавиците ще се предлагат заредени със суми в размер на 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро) и 50 000 южнокорейски вона (39 евро).

Като официален партньор на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг 2018, Visa притежава изключителни права за маркетингови и промоционални активности в категорията „Платежни услуги“ и е единствената карта, която се приема за закупуване на официални стоки с логото на Олимпиадата, билети, храна и напитки на всички места, където се провеждат състезания в рамките на игрите, съобщават от компанията.