Купувачите на БТК обявяват намеренията си на пресконференция в София

Последна промяна на 24 март 2015 в 09:32 3997 3

Купувачите на БТК обявяват намеренията си на пресконференция в София

Представители на групата инвеститори LIC33, които обявиха, че са станали купувачи на мажоритарния дял във „Виваком“, ще дадат пресконференция за намеренията си в софийския хотел „Хилтън“.

Дружеството LIC33, което се представя като фирма, "обединяваща инвеститори от ЕС, специализирани по операции на нововъзникващите пазари и изпаднали в затруднено положение", съобщи преди седмица, че вече е мажоритарен собственик на "Виваком", контролиран до сега от Цветан Василев и инвестиционното подразделение на руската банка ВТБ.

Начело на компанията стои Пиер Мишел Луврие, който е белгиец с руски паспорт, постоянно пребиваващ в Москва от 2010 година.

В рамките на една седмица Търговският регистър вписа белгийския гражданин с паспорт, издаден в Москва - Пиер Мишел Луврие, за прокурист на "Дунарит", "Авионамс" и "Хедж Инвестмънт България" и за управител на "Кемира" – дружества от кръга на търсения от българската прокуратура банкер Цветан Василев.

Луврие е завършил частния бизнес колеж в Лондон, завършил е право и в университета в Льовен в Белгия. Работил е преди това и в KPMG.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2015 в 12:01

Лешояди.

24.03 2015 в 12:01

КЪМ БОЙКО:
ДАВЙТЕ, ДАВАЙТЕ ИМ ВСИЧКО НА ПУТИН И КОМПАНИЯ!
ТЯ БЪЛГАРИЯ ВИ Е БАЩИНИЯ!
МИСЛИТЕ, ЧЕ КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО (КАТО НА ПРЕДАТЕЛИ) ЩЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ!
ПОСЛЕ И ВИЕ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ, НО ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!
НЯМА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ!

24.03 2015 в 10:04

"фирма, "обединяваща инвеститори от ЕС, специализирани по операции на нововъзникващите пазари и изпаднали в затруднено положение"

Съкратено: Таласъми-мошеници ООД