КЗК проверява "Метро" и "Кауфланд" за заблуждаваща реклама

Последна промяна на 29 януари 2014 в 13:26 3657 3

КЗК
КЗК

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала проверка срещу две големи търговски вериги - "Метро" и "Кауфланд". Aнтимонополният орган се е самосезирал заради заблуждаваща реклама, съобщиха оттам, но отказаха други подробности, докато трае проверката.

Очаква се тя да продължи около два месеца.

Ако бъдат установени нарушения, търговските вериги може да получат солидни глоби, изчислени в процент от приходите. Точно така се случи в края на декември с други две големи компании в този сектор - "Лидл" и "Билла". Те бяха санкционирани съответно с 370 хил. и 483 хил. лева, отново по същата причина. Тогава обаче КЗК бе сезирана от недоволни потребители.

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2014 в 10:56

Тези вериги са следени и глобявани навсякъде. Или някой още вярва, че някъде по света в кренвиршите има месо?

29.01 2014 в 19:40

Теб сериозно те боли душата баце.Със сигурност същите вериги са били глобявани и в други европейски държави.Ако се беше случило при любимия ти Борисов, как щеше да го коментираш.То пък при БъБъ и Цвъцвъ беше един бизнес климат, затова точно тогава фалираха най-много фирми и фирмички.Заради това, че Бъбъ пооблизваше смело американски и европейски задници, нямаше политическата воля да наложи санкции на крадливите енергопроизводители- ветрогенератори, ТЕЦове,ВЕЦове,и др.,-собственост на нагли европейци и американци-как да им обясни, че трябва да намалят или поне замразят цените, нали мама Меркел и чичо Сам ще го напляскат и ще се влоши бизнес климата.

29.01 2014 в 14:17

Започнаха измамите - ако не плащате на бисипито - ще ви тормозят.

Имало добър бизнес климат...вие изнудвайте големите вериги, пък после се чудете защо никой не инвестира в държава под контрол на комуноидни отрепки.