Лили Павлова на внезапна проверка, работниците малко

Последна промяна на 27 септември 2015 в 13:48 6103 6

Снимка МРРБ

Внезапна проверка на изграждащата се Западна дъга на околовръстното на София направиха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров, съобщи МРРБ.

На терен липсват достатъчно работници и техника, установипа Павлова и Лазаров. Двамата изискаха от ръководителя на обекта да ускори работата и да съсредоточи повече машини и човешки ресурс, за да изпълнят обекта в срок. Съгласно договора за строителството Западната дъга трябва да бъде завършено в края на октомври. 

Западната дъга на СОП се явява естествено продължение на АМ „Люлин” и чрез нейното изграждане ще се осигури необходимата устойчивост на реализирания с европейски средства проект. Изграден, обектът ще осъществява връзка от и към Република Сърбия с изграждащия се магистрален пръстен у нас, като ще осигурява безконфликтно разпределение на локалния и транзитния трафик. 

Дължината на пътната отсечка е малко над 3 км, а стойността й е над 47,8 млн.лв., осигурени от ОП „Транспорт“ 2007-2013г. Изпълнител е дружество по ЗЗД „Трейс СОП“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2015 в 06:08

Западната дъга на Околовръстното в София е най-бавния строеж в световната история - тук 4-5 км ли, колко бяха там, ги правят вече не знам колко години и не могат да ги свършат, а за същото време хората втори Суецки канал направиха. Никакви пари не трябва да видят фирмите, спечелили изграждането на Западната дъга, ама никакви!

27.09 2015 в 15:35

"РеферANDум" - новият трол явно. Е, може и да не е толкова нов...

27.09 2015 в 15:17

Опорна точка: аок някой не симпатизира на ГЕРБ значи му плащат рашикте.

Така де, хубаво е да се знае, да не ставт грешки.....

27.09 2015 в 15:11

Всъшност тя Павлова май само това прави. Хвърчи напред назад да гони строителите. То се вижда досат голяма разлика с преди година и половина, когато на държавните обекти се ходеше да се работи, само когато няма частно.....Демек печелиш държавна поръчка и си работиш частно основно, а допълваш с държавното за да не бездейства техника и персонал.....Еми не е правилно. Браво на Павлова за това нещо.

Не знам дали обаче министъра не е отговорен да организира процес при, който шмекерите да не могат, да се скътават. Трябва да има друга служба в министерството дето да подсигурява този контрол. Лошо няма министъра да иде с тях от време на време за по-висок морал, но е малко нелепо да разчитаме на министри да вършат ежедевния контрол....какво да чакаме след това? Лукарски да тръгне с мобилна лаборатория по бензиностанциите ли? Това ли начина?

Иначе тия тъпунгери писали преди мен това им е нивото, за толко им плащат рашките

27.09 2015 в 15:03

Ахаа, сетили са се да правят проверка на обекта...Е, идват избори, има нужда от малко захранка на шараните.....Този обектъ се влачи вече няколко години и никой не си дава зор да го завършва.Имам (не)щастието редовно да минавам оттам и много добре знам как се работи - два до три месеца в годината без да си дават зор, като след всеки по-силен дъжд работата спира за няколко дена....Но точно преди изборите се сетили да проверяват и да правят констатации.....за неща, които се знаят от години.....

27.09 2015 в 14:49

Само едно не можах да разбера. Проверката е била извършена на терен. Значи гъ.об.изеца лазаров и уиуито са пристигнали "на място".
ОК.
Някой може ли да ми обясни как тая шамандура се появява "ВНЕЗАПНО"?!