Милен Велчев: Цветан Василев все още е собственик на БТК

Последна промяна на 06 ноември 2015 в 13:16 4360 2

Главният изпълнителен директор на БТК Милен Велчев излезе с позиция чрез bTV във връзка с неяснотите по въпроса кой е собственик на телекомуникационната компания.

Коментарът му по повод продажбата на БТК гласи:

"VTB Capital е кредитор на горно дружество, което е собственик на БТК, а през последните 5 месеца, от май насам, то не е изплатило дължимите 180 млн. евро. Такава ситуация е обяснима, когато един от собствениците е Цветан Василев, който се укрива от правосъдието и не може да бъде екстрадиран от Сърбия – допълни г-н Велчев. – Няма кой да рефинансира задължението на дружеството, в което той е собственик. Беше обявено, че някой си Косарев, когото може би с основание наричат човек на Малофеев, е новият собственик. Но ние сме виждали документи, които показват, че истинският собственик продължава да бъде Цветан Василев. По-важното в случая е, че ролята на VTB Capital е роля на кредитор, и то не единствен кредитор, защото има и други. Както на всяка финансова институция по света, която 5 месеца не получи дължимия кредит, се налага да потърси парите си чрез продажба на обезпечението.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 20:31

И Василв и Велчев имат какво да разказват в съда.

06.11 2015 в 15:30

Това НЕЩАСТНО КОПЕЛЕ като какъв се явява да говори ?
Като бивш скапан брокер на лондонската борса.... като бивш нещастен министър на финансите.....или като собственик във Виваком?
До кога тая скапана държава ще търпи такива нагли копелета ?
Миленчо, помни едно моето момче.... Пред тъмното и ВИНКЕЛА, всички са равни....скоро и теб ще те взривят копеленце нещастно.