Пеш е по-бързо: Влак от Перник за София закъсня с 204 минути

Светослав Метанов Последна промяна на 16 февруари 2018 в 11:15 11061 2

Професионалното управление на родните железници достигна нови висоти, след като влак 50200 от Перник за София (35 километра разстояние) днес регистрира закъснение от 204 минути или 3 часа и 24 минути!

Това показва електронната справка за пристигащите композиции на столичната Централна гара.

Закъсненията на влаковете на БДЖ са обичайна практика, а малцината пътници, които все още ползват услугата, до голяма степен са свикнали с тях, но новият рекорд е забележителен. Като прибавим стандартното време за пътуване на пътническия влак по маршрута към закъснението излиза, че средната скорост на движение е била 7 километра в час. А това означава, че дори и с леко кросово темпо човек е можел да премине разстоянието пеш по-бързо от влака на БДЖ.

Друг влак от Перник се е отчел със "скромните" 1 час и 20 минути закъснение, трети пак от миньорския град - с час и половина закъснение.

Бързият влак от Благоевград с номер 5620 също е бързал бавно. Натрупал е 2 часа и половина закъснение.

Час закъснение отчита и влак от Лакатник. За него БДЖ прилагат следното обяснение "Очакване на композиция/локомотив от друг влак". 

Според справката още много влакове се бавят между 20 и 30 минути.

В допълнение процъфтяващата според център-нападателя на аматьорите от "Локо-БДЖ" Владимир Владимиров жп компания е отменила за днес цели четири влака от Перник за столицата.

Обяснението за хаоса е повреда по жп инфраструктурата.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" обещаха пред OFFNews да направят проверка по чия вина са огромните закъснения.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12193

1

SC

16.02 2018 в 11:35

Нищо не разбирате. Целта е да дадат на хората време да се порадват на красивата зимна природа.