Под 1% са констатираните нарушения на бензиностанциите

Последна промяна на 28 август 2015 в 12:36 2449 8

Констатираните нарушения при проверката на бензиностанциите са под 1%.

Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Божидар Лукарски относно резултатите от проверките за качеството на горивата.

Той обясни, че към днешна дата са проверени всички средства, които подлежат на контрол от страна на Българския Институт по Метрология (БИМ). Министърът каза, че 48% от констатираните нарушения са при малките бензиностанции, а при големите вериги нарушенията са 52%.

По думите му Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е провела проверки за това дали собствениците на бензиностанциите в страната спазват законовите норми за уредите, с които работят и дали разходомерите отговарят на сертификата.

„ДАМТН по график е изпълнила 60% от проверките, които са предвидени на годишна база. Има констатирани нарушения, свързани с качеството“, каза той. По думите му при 7% от взетите проби от ДАМТН има отклонения от нормите и нарушения на качеството на горивото.

„Процесът по проверките продължава. Нарушенията са свързани със съдържанието на биоетанол и други съставки“, посочи той, цитиран от „Фокус”.

Лукарски заяви, че Министерството на икономиката предлага изграждането на единна система за регистриране на средствата за измерване на бензиностанциите включваща система на НАП, Агенция „Митници“, ДАМТН и БИМ.
Той каза, че тази система ще контролира качеството на горивата. „Това го правим, защото към настоящия момент всяко от споменатите ведомства прави собствен регистър, не се отчитат по между си и има разлика в числата“, обясни министър Лукарски.

По думите му, трябва тези агенции да имат непрекъсната връзка помежду си. По отношение на БИМ той каза, че се предвижда създаването на лаборатория, която да анализира електронната система за контрол.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2015 в 19:16

Имат отделни регистри без връзка помежду си, защото... така изнася на #КОЙ?
БИМ хваща под 1% нарушения.
ДАМТН хваща 7%.
НАП и АМ хващат дедовия.
Това добре, но дизела продължава да е най-скъпия в Европа!
Монополът в производството, преминава в картел при продажбите на дребно - проста истина!
А държавата, не само го допуска, но и упорито се прави, че не го вижда! Защо ли?
Разстроен съм!

28.08 2015 в 17:28

КРАТУНАТА ТЪПА КРАДЕ ЗАДНО С ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ - ЗАТОВА Е СКЪПО ГОРИВОТО !!!

28.08 2015 в 15:17

Бре, това момче Цецо Лукарски разбира ли всъщност какво направи?!? Че то направо пусна реформаторите в канала, като не изпълни заръката на боса си Боко... Сега наистина ще се наложи да се пусне резервния план - махаме на мамицата му момчето от предната линия и от немай-къде ще се наложи ГЕРБ открито да се вземе с ДПС, та да изпълнят лелеяната мечта на народонаселението за стабилност, а не да се тревожат хората с реформи разни... Санираме ДПС, сменяме им дограмата и всичко заспива... Жалко за СДС и ДБГ, те така харесваха това правителство...

28.08 2015 в 13:25

Със сигурност е така!
След онази прекрасна снимка на Офф,как тримата глупака, Боце, Гоце и Златев си разцъкват баскетче, дали някой е очаквал друго заключение! ?
Имаме си най-доброто гориво, ура!
Егати и наглостта!

28.08 2015 в 13:18

Много ми е смешно как разБойко измества фокуса от най-високите цени на бензина. То има ли хора в страната, които да незнаят, че и той е в бизнеса все пак същите са го сложили премиер, че да слушка

28.08 2015 в 13:11

Това не го ли чухме вече? Някой даже успяхме и да го разберем. А кога ще чуем какви са далаверите в Лукойл? Това е по-интересното, не кокошкарите...

28.08 2015 в 13:03

Демек, всичко е наред, така ли бе, Борисов и Лукарски?
Платена мрежа на Хасенчо Генов, веднага да изкарват белия роял и да направят пърформънс по въпроса?

28.08 2015 в 12:59

А Лукойл кога ще проверят?
Или проверяват всички други, защото на Лукойл им е паднал оборота?
Само симулират дейност!