Проектът за газовия хъб ще се развива независимо от обстоятелствата

Последна промяна на 06 септември 2016 в 11:58 6454 1

Проектът за газовия хъб "Балкан" ще се развива независимо от това какво се случва със "Северен поток 2" или "Турски поток", независимо от обстоятелствата, каза днес Клаус-Дитер Борхард, началник на "Вътрешен енергиен пазар" в Генералната дирекция "Енергетика" на Европейската комисия, който заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова посети компресорната станция "Провадия" край Варна. По думите му е добре и руската страна да се включи в него, защото колкото повече ликвидност има, толкова по-добре, съобщава БТА.

До 9 ноември в ЕК трябва да бъде представено предложението за извършване на предпроектни проучвания за реализацията на газовия хъб, а след това може да бъде осигурено и финансиране, допълни Борхард. Той посочи още, че ЕК е готова да участва в тристранни срещи между България и други заинтересовани държави за изграждането на хъба, независимо дали става дума за Русия, Турция или друга страна. Това е проект не само между ЕК и България, а е за целия регион, посочи Борхард.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2685

1

mclaranist

07.09 2016 в 08:51

Чакайте, нека да се разберем. Значи правим този хъб, пък дали ще има газ в него, карай беее, това не е важно!!!! Имам въпрос, ако Русия реши и тя да се направи на ,,сърдита кокона" и на инат да прокара газ през Турция и Гърция?? Ако пък и Сев. поток 2 се построи, а в същото време от Кавказ или Катар и изтока, не се пусне тръба до тук? Накрая какво правим, на молитви ли ще го удряме