Шпалир пред Борисов: Повече от Бате Бойко никой не прави!

Последна промяна на 17 май 2019 в 16:11 7671 4

Премиерът Бойко Борисов се отърка в безпределната народна любов по време на инспекцията на  строителството на магистрала "Хемус" край Ябланица.

На мястото на бъдещия асфалт, който политикът от Банкя твърди, че щял да ни вдигне БВП-то с цели 10 процента, го чакаше шпалир от 10-20 фенове и фенки, през който премиерът премина под бурни, спонтанни и никак неорганизирани предварително възгласи "Бойко, Бойко". 

А лидерът на ГЕРБ и актуалното правителство великодушно разпореди да спрат с думите:

"Тихо, ей!"

Спряха веднага.

Заедно с Борисов бяха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

За най-върлите си поддръжници още от сутринта премиерът загря със своеобразно фейсбук риалити шоу. Той шерна лайв видео как кара сам автомобил "Тойота" към мястото на събитието.

А след това съобщи и благата вест на чакащите го журналисти и други следовници: Строителството на магистрала "Хемус" ще приключи поне година по-рано от предвиденото.

Досега Бойкоборисовите твърдения бяха, че качественият асфалт между столицата и Варна ще е факт през 2024 г.

А зам.-министър Нанков дори смело допусна, че магистралата може да бъде завършена и през 2022 г. Премиерът обясни, че намаляването на срока за изграждането на "Хемус" се дължи на приетите на второ четене в парламента промени в Закона за държавната собственост. Те предвиждат при процедурата за бързо отчуждаване на частни имоти съдът да може в закрито заседание да допуска предварително отчуждаване в седемдневен срок от искането на отчуждаващия орган, ако се налага да се защитят особено важни държавни и или обществени интереси.

"Две години ни бавеха отчуждаванията, защото навремето така са направили, знаете как са раздадени земеделските земи. Обжалват с години и нищо не може да се случи", обясни Борисов защо се е бавил строежът на магистралата досега.

И се зарече, че каквото и да отсъди съдът, правителството ще плати обезщетението за земята, за да не спират строителните дейности.

След визитата на Борисов се чу възглас: "Повече от Бате Бойко никой не прави", а учителката на Владислав Горанов похвали ГЕРБ, че били сторили страшно много за образованието в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2958

4

zuljin

17.05 2019 в 21:29

Жалки МИЛИЦИОНЕРСКИ отрепки си разиграват МИЛИЦИОНЕРСКИ театър с пари на данъкоплатците. Но че има дебили дето ще гласуват за тях, има... Дебили в България - с лопата да ги ринеш!

10038

3

рамбо

17.05 2019 в 19:04

Боко не ходи на места , където няма осигурени мажоретки, които да му ръкопляскат. Тий че тия, които сега са се появили при неговата обиколка със сигурност са такива - организирани и мобилизирани или от местните власти или директно от щаба на ГЕРБ

1945

2

Кики

17.05 2019 в 17:34

Може 70% от българите да не го понасят, но останалите като нищо ще му осигурят внимание за още дълго време, Не успяхме да се обединим като народ, защото всички партии искат власт на всяка цена или предпочитат да запазят статуквото.

873

1

ЛАФЪРДИЕВ

17.05 2019 в 16:31

А като си спомни човек как Баце Първи обещаваше - АМ ХЕМУС я пускаме до 2017-та год.
Че ний цели 60% ръст на БВП-то губим за туй време.. Кат сега ша чакаме до 2023-та..
Ако естествено покрай Хемус не са объркаме със Струма.. В тоз програмен период да я завършим.. Та да повръщаме европарите за от Драгичево до Кулата..
Ама тихо - да не разсърдим ДЖИ ПИ ГРУП АД.. Че пак да са УЖ откаже от тунела..