Симеон Дянков влиза в надзора на ВТБ

Последна промяна на 07 март 2014 в 13:22 5505 24

Бившият финансов министър Симеон Дянков

Бившият финансов министър Симеон Дянков влиза в състава на надзорния съвет на руската банка ВТБ, съобщи на интернет страницата си руският вестник „Коммерсант“.

Той влиза в надзорния съвет на мястото на бившия зам.-председател Генадий Меликян.

Дянков, който в момента е ректор на Руското икономическо училище, е предложен от главния акционер на банката Росимущество в качеството му на независим член.

Окончателното решение за утвърждаване на новите членове на надзора на ВТБ ще бъде взето с гласуване на общото събрание на акционерите през юни.

От ВТБ засега не потвърждават новината.

У нас Външнотърговската банка на Русия (ВТБ) е собственик на КТБ заедно с фирмата на Цветан Василев „Бромак Телеком“. През 2012 г. консорциумът между КТБ и ВТБ купи БТК.

Година по-късно държавата се отказа от златната си акция в БТК, която беше преобразувана в поименна безлична акция. Златната акция даваше право на държавата да спира решения на ръководството на компанията.

Освен това БТК беше превърната в еднолично акционерно дружество и беше свалена от борсата.
При купуването на БТК новите собственици наследиха дълг от предишния собственик „Вива Венчърс“ в размер на 92 млн. евро на българската държава.

От финансовото министерство обаче отказаха да отговорят дали сумата е била изплатена.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2014 в 18:06

... а тоя продажен случай (от картинката по горе)... какво да кажеме... Леля му върти отдела в Световната банка, а той във ВТБ... кадры решают все... ну, поехали... КомерсантЪ, ако почерпят, ще им поразкажа туй-онуй...хахахахахахахахаха

08.03 2014 в 18:00

... пребУеднело - зелено - червени... кръстове - полумесеци - петолъчки...
... крещите в истерия ЗАЩОТО ВИ Е СРАМ... колкото и да ми се правите... и сами си знаете... ОСРАХТЕ ВСИЧКО и то не за друго а ЗА ПАРИ... хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха

... и ви е СРАМ не за друго, а защото започвате да се досещате, че ви ПРЕЕБАХА... съдията е Подкупен!... съ-ди-я-та, съ-ди-я-та.... съ-ди-я-та - пе-де-ра-**
...хахахахахахахахахахаха
... нали :)... преебахте се... ама споко... Путин е уредил офшорна зона на Марс...хахахахахахаха

08.03 2014 в 00:37

Пиздер,
Много ниска топка си, но за последно, защото изпадам в ужаш че такива примитиви може да бъдат на власт ( и не за себе си, защото не завися от милиционери и комундели)
За разлика от измисления "герои" Тиквата аз и рода ми сме от така наречените колаци и фашити, дядо ми е бил на разстрел и по чудо оцелял, със запалени домове, колективизирани земи и изселени (ако въобще знаеш какво означава това), без право рода ми да учи.
Защо ли се обеснявам с примитив....намажи филията с мас, и бегом да пасеш козите, разбираемо е че милиционерите бяхте в светлините на прожекторите, но това приключи, вашата задача е да пазите накраденото от червените дренки, и ако падне някой оглозган кокал от трапезата им си е кяр.

07.03 2014 в 23:54

Ай за последно: ако ти си бил некадърен да гепиш и пирон, то татко тие бил най-малко партиен секретар на завод. А може и дядо ти да е обикалял мандрите и шумите... шумитее... хехе(звучи гот тая песен).
Та да се върнем на твойта важна персона. Нема кво да ми подскачаш - нотинг пърсанал. Гледам, зайграваш се с трловете по други теми. Вдигаш им гарда, така да се каже. Надуваш свирката яко. После се навеждаш, събираш опорни точки и подхващаш най-големия враг за момента (Борисов).
Не бих те нарекъл и комунде. Вече ти дадох определение - мутант, хамелеон, средно към нико интелегентен, но най-важното - червеногъзляк.
А стига, че ми писнА от тъпаци, дето даже не могат и да четат/разбират какво се пише.

07.03 2014 в 23:41

Не доебан Пичок,
През живота си и едни пирон чужд не съм взел, това за гепене си е вродено в комунделните ви кратуни, няма как милиционер-примитив да знае че пари се изкарват и със труд.
Но така и не разбрах кой от вождовете ви не е комундел.

07.03 2014 в 23:27

Дреме ми на шишарката какъв ще станеш. Аз те светкам защо тъпите селяндури мразите всеки, който сложи ръка на незаконната ви търговийка, ти ми говориш за вождове.
Верно, лесно се свиква с продажните тройни: тука рушвет, там секс услуга и се нареждаш. Изведнъж ти се скапва далаверата и както си квичиш (като Сидеров), долу тея, долу онея, така им подаваш гъзягата.
Сега се паднало Борисов да ти бръкне в откраднатата копаня. Утре ще е някой друг. Ма тиосвен цвета на плаща, друго не виждаш. Генетично не тие достъпно.
Затва, драпай гъз червен и плюй да не се подпали.
Хахахахахахахахахаха

07.03 2014 в 23:17

Пичок,
Примитивен си като комундел, копи-пейс, което за пореден път доказва че сте правени в гъз.
А иначе за "дрехите" можеш да ми кажеш кой от вождовете ви не е червен задник, ако само един ми кажеш, ще стана виден гробар и знаменосец.

07.03 2014 в 22:36

Каквито и дрехи да смениш, на глава да застанеш,в майка си да се кълнеш... каквото и да е, накрая пак ти лъсва червения задник.
Аман от мутанти с тея гъзляци. Поне си се съешавайте там, помежду вас си... е го коректора само чака съешаване, а гъзягата му пулсира в инфарктно червено. Ти как си?
Хахахахахахахахахахахахаха

07.03 2014 в 22:24

Абе, Мечок недоебан Пичок ли си?

Тиквите сте производни на червените дренки, но в ужасяваща демо версия, милиционеро-комунягите върнаха страната в най-мрачните комунистически години, ако днес нямаше тамън 3 дебилни физиономии на вождовете ви, щях да ви подритна и подмина, ама като се сетих че особено ако трябва да слушам откровеният идиот Цвек, не трябва вече над страната и със самолет да прелитам.

07.03 2014 в 22:20

И това леке, както и Милен Велчев дойде от чужбина и е от кръга на т. нар. юпита, а всъщност долнопробни крадци.