Търгът за тол системата тръгва отново

Последна промяна на 30 август 2016 в 17:15 6720 0

Снимка БГНЕС

Възобновена е процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т., съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Това стана възможно след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не образува производство по реда на Закона за обществените поръчки и по третата постъпила жалба. Така тръжната процедура автоматично се подновява.

От 5 април т. г., когато стартира процедурата, до момента са постъпили три жалби в КЗК. По две от тях производството от КЗК е прекратено и има влязло в сила определение, което е основание за продължаване на процедурата за възлагане на обществената поръчка.

Кандидатите могат да подават оферти до 17 часа на 26 септември т. г. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден.

Проектът за изграждането на тол системата ще трябва да бъде изпълнен за 19 месеца. Поръчката е за 200 млн. лева без ДДС. Тя ще замени сегашните винетки с плащане на изминато разстояние за товарните автомобили и автобусите. Замисълът на регионалното министерство е тол такси да се събират освен на магистралите и на първокласните, второкласните, както и на голяма част от третокласните пътища.

За леките коли и в бъдеще ще има винетки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !