Топлофикация - София ще става търговец на ток

Последна промяна на 11 февруари 2016 в 14:33 2829 4

"Топлофикация" - София иска да стане търговец на ток, компанията ще кандидатства за лиценз за търговия с електрическа енергия, става ясно от бизнесплана на дружеството. 

Това ще бъде стъпка към подобряване на финансовото състояние на дружеството, твърдят от "Тополфикация". В бизнес плана на компанията за 2016 г. е заложен пакет от мерки, целта е да се оползотвори в много по-голяма степен потенциала на централизираното топлоснабдяване в столицата, да се повиши качеството на предлаганата услуга, да се предложи повече информация в реално време на клиентите и да се увеличи доверието им, се казва в съобщение на дружеството.

През тази година ще стартира системата за мониторинг и управление на 4 200 абонатни станции в топлорайон „София“. Избрахме този район за пилотен поради големия брой потребители там и зачестилите аварии. Предстои подобни стъпки да бъдат предприети и в останалите топлорайони, докато не бъдат модернизирани всички абонатни станции в столицата“, коментира Георги Беловски, изпълнителен директор на компанията.

Близо 68 млн. лева е общата стойност на инвестиционната програма на „Топлофикация София“, заложена в бизнес плана на компанията.  

Около 77,43% от клиентите са без задължения или дължат до 2 сметки в рамките на допустимото от нормативната уредба.  

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2016 в 16:41

Николай, нещо не си запознат с дейностите в енергетиката. За разлика от съоръженията за топлоснабдяване, които са си собственост на топлофикационното дружество, дейността "търговия с ел. енергия" съгласно Закона за енергетиката не предполага никаква собственост на ел. съоръжения. Най-просто казано, това се отнася за продажба на самата енергия до конкретен субект. Преноса се извършва от НЕК до подстанциите, които пък обикновено са на 3-те електроразпределителни дружества-ЧЕЗ, ЕВН и Енерго про. Тези дружества са собственици на съоръженията - от подстанциите до клемата на електромера в ел таблото на блокът ти, както се казва.
Не се притеснявай, търговията с ел. енергия не предпоставя подобни изводи да те натоварят теб, защото съседът е харчил ток.

11.02 2016 в 14:55

Не знам кой точно мафиот държи топлофикация, но е много наш човек, щото от поне 10 години си прави каквото си иска и никой нищо не му казва.
Осъзнахте ли най-накрая, че Вальо топлото беше една изкупителна жертва. Даже докато беше шеф, толпофикация далеч не беше толкова нагла.

11.02 2016 в 14:51

Сега очаквам, ако някой от съседите ви стане абонат на тока от Топлофикация и вие да получите сметка от тях, защото кабелите минават през стената ви. Такса електрификация така да се каже.

11.02 2016 в 14:42

С енергията открадната от столичните абонати може да се захрани цяла Румъния... сетили са се :D