Владислав Горанов става директор на Общинска банка

Последна промяна на 24 юни 2014 в 08:59 6324 6

Владислав Горанов ще стане изпълнителен директор на Общинска банка.

Това е потвърдил Горанов пред в. "Капитал". Документите му са били внесени миналата седмица и се очаква номинацията на Столична община да бъде одобрена от БНБ.

Владислав Горанов бе зам.-министър на финансите при управлението на ГЕРБ.

Столична община държи 67.65% от капитала на банката. Миноритарен акционер са свързани с Христо Ковачки фирми. През 2004 г. придобиха блокираща квота в управлението й, след което, през 2011 г., общината успя да си върне контрола. В края на 2013 г. темата за приватизацията на Общинска банка отново стана актуална. Първоначалните очаквания са тя да има нов собственик до края на септември.

Владислав Горанов напусна парламентарната група на ГЕРБ през февруари 2014 г. със следното обяснение:

Напускам политиката, за да се опитам да запазя експертния си профил. Мотивите да напусна Народното събрание са лични и са свързани с това, че винаги съм искал да бъда експерт и да участвам в процесите като експерт.

Вместо него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дообясни:

"Вчера проведох разговор с Владислав Горанов, в който той ме информира, че повече не желае да бъде народен представител, поради невъзможността да се развива пълноценно, заради неработещия парламент. Горанов ми каза, че желае да подаде оставка и аз се съгласих с неговото решение. Влади Горанов е един от най-добрите ни експерти. Още в началото на ГЕРБ го привлякох към партията именно заради високата експертиза, която притежава. Горанов остава наш експерт и винаги, когато аз или партията имаме нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава. Оттук-нататък г-н Горанов ме информира, че ще се занимава с частни проекти. Пожелавам му успех и ще продължим да работим заедно".

През месец май 2010 г. в сайта "Гласове" се появи снимка на Горанов (тогава зам.-министър) на среща с депутата от ДПС и Делян Пеевски. Срещата е била проведена малко преди да изтече срокът, в който финансовото министерство трябваше да отговори на питането на 11 главни редактори от Съюза на издателите в България за това в кои банки държавните фирми си държат парите. Към онзи момент КТБ имаше най-голям дял – 35% от депозитите на държавните фирми.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 21:25

ДПС не е спирала да е на власт през нито едно управление до сега!
Изключение беше служебния кабинет мин. година! :)
Та въпросния кабинет беше тотално оплют и заринат с лайна САМО защото си позволи да обяви, че е редно държавните пари да не бъдат в една банка :)
Борисов игра под масата през цялото си управление с Доган/Пеевски.
Та ДПС ще продължи да е на власт, защото бг партиите са заслепени от алчността и са готови на всякакви компромиси само и само да са на власт.Пример през последната година беше шайката на БСП и Атака.
А, ако случайно хората на ДПС са извън някакво управление, то те ще разиграят етническата карта.
Изобщо, България е заложник на алчността и продажността на бг политиците и на турския етнос.
Що се отнася то РБ, то и при тях е доста съмнително предвид фигурите, които ги представляват - пръмова и протежето на костов(разбирай - костов).
Това е положението накратко, другарки и другари :)
Надежда в партиите няма, но ако има то тя е в гражданското общество и в хората, които независимо дали гласуват за ДПС, Атака, ГЕРБ, БСП, РБ и т.н. имат ценностна с-ма различна от тази на бг политиката и държавата.

24.06 2014 в 14:50

Няма такова нещо като скарване между Бойко и Пеевски - статията показва това.

24.06 2014 в 14:25

Идеята на дуета Пеевски-Борисов е да насочат общинските и държавните пари в Общинска банка, която да поеме функциите на КТБ.
За димна завеса и заблуда на народа се използва това, че част от малките сметки на Пеевски се пренасочват и към други банки като Банка ДСК и ЦКБ.
Реално обаче големите финансови потоци ще минават през Общинска банка - новата банка на Делян Пеевски и ДПС.

24.06 2014 в 11:05

Свинян Пеевски си търси нова банка да цоца...

24.06 2014 в 11:01

Да, точно така. И другото, което Боко каза тогава,е, че Влади му се оплакал, как неговите състуденти вече станали милионери, а той не.

24.06 2014 в 10:00

Реакцията пак си измисляте!
Боко тогава каза, че "влади" напускал, щото не можел да си храни семейството само с 1/3 депутатска заплата, нали им беше забранил да ходят на работа. Имал 3 малки деца и не можел да си позволи да не ходи на работа.

Бъде "екзактни" в цитатите на банкянското Му нищожество.

А оПщината вместо да се напиня да развива банкова дейност, да се напъне и да строи детски градини.