Заличават фирма, измамила туристи с круиз

Последна промяна на 01 декември 2018 в 13:23 2720 1

Фирма, измамила клиенти с пари и резервации за круиз, ще бъде заличена от Националния туристически регистър, съобщи Министерството на туризма. 

Причината са постъпили жалби от туроператор и граждани, според които туристическият агент "Круиз експерт" е продал на потребители резервации за круиз заедно със самолетни билети, но не е заплатил направените резервации към круизна компания.

Проверка на Министерството на туризма в Търговския регистър показа, че „Круиз експерт“ се е преименувал на „Лейт Касъл“ и трансформирал дружеството от ООД в ЕООД. Променено е фирменото наименование, има прехвърляне на дружествени дялове, променен е управителя и седалището. Тази информация обаче не е представена, за да се изменят и данните в Националния туристически регистър.

Проверка на експерти от ведомството показа също, че на посочения адрес за седалище на „Круиз експерт“ няма достъп до офиса и няма такава фирма, както и на новия адрес след трансформацията на дружеството.

На заседание на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти днес бе взето решение да се предложи на министъра на туризма да започнат действия по заличаване на „Круиз Експерт“ от Националния туристически регистър.

Информацията за статута и дейността на туристическия агент са предоставени на вниманието на Комисията за защита на потребителите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1081

1

Azarael

01.12 2018 в 14:38

Абе, тези тъпаци
чиновници от Министерството на туризма
подопечни на онова грозно недоразумение
в рокля наречено Ангелкова, не се ли примириха с факта
че с хайдуците от техния бранш не могат да
се мерят - нито по интелект, а и пък най-малко по компетентност при вземането на бързи решения !