ДОСТ призова агентите на ДС да се оттеглят от листите, но без Местан

Последна промяна на 10 март 2017 в 13:12 1950 1

Призоваваме кандидатите за народни представители в 44-то Народно събрание, които са огласени от Комисията за принадлежност към структурите на бившата ДС, да застанат пред своята съвест и да се оттеглят от листите на Обединение ДОСТ, ако са работили за ДС и ако на съвестта им тежат пречупени човешки съдби. 

Това се казва в позиция на Обединение ДОСТ. Комисията по досиетата оповести вчера имената на кандидат-депутатите Дора Минчева Мутафова( Агент Доротея.), Ивайло Каменов Каменов(Агент Орхан), Исмаил Салимов Хасанов(Агент Илия), Лютви Ахмед Местан(Агент Павел), Сабри Сюлейманов Ибраимов (Агент Билянт). 

Лидерът на НПСД, която е част от обединение ДОСТ, Орхан Исмаилов декларира, че кандидат-депутатите на неговата партия няма агенти и призова "всички партии, абсолютно и без изключение, да извадят от листите си кандидат-депутатите, оповестени от Комисията по досиетата".

Позицията на НПСД още по време на преговорите за общо явяване на вота била без ченгета в листите и сега Орхан Исмаилов я повтарял. Това обаче не се отнасяло като условие за обединение на двете партии за лидера Лютви Местан. 

В политическата платформа на Обединение ДОСТ има специален раздел Декомунизация, където освен отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим е приоритет лустрацията по отношение на номенклатурния апарат на БКП, ДКМС и репресивните служби на комунистическия режим, обявен за престъпен със Закон от Народното събрание през 2000 година, се казва още в позицията на ДОСТ, разпространена днес. 

Припомняме, че председателят на партията г-н Лютви Местан отдавна декларира ясната си позиция относно картона от времето на войнишката му служба, огласен от Комисията, който не се отнася до цивилния му живот.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10257

1

Гароне

10.03 2017 в 14:35

"но без Местан", всяка партия и коалиция като призове агентите да се оттеглят, но без един-двама, то какво ще стане :)