И данните на омбудсмана откраднати за партийна подписка

Последна промяна на 15 април 2014 в 15:46 11492 8

Личните данни на омбудсмана на България Константин Пенчев са били откраднати за партийна подписка. 

Пред OFFNews Пенчев каза, че освен неговите, са откраднати и данните на още един служител.  

Този път в епицентъра на скандала са "ПП Национал-демократична партия", за които стана ясно, че няма да участват на изборите през май заради фалшифицирана подписка. Лидери на движението са бившата съпруга на Волен Сидеров Капка Сидерова и нейният син Димитър Стоянов.

"Трябва да наводним институциите с жалби и оплаквания. Съветвам всички граждани, които като мен са с откраднати от партиите лични данни, да сигнализират ЦИК, Комисията за защита на личните данни и прокуратурата", коментира Пенчев.

"Това е ужасяващо, което се случва. Сигнализирах прокуратурата, КЗЛД и ЦИК. За мен този въпрос се подценява от институциите. В България ставаме свидетели на един пазар на лични данни. Този скандал ще доведе съвсем до обезверяване на хората. До липса на вяра във всякакви институции и, не дай боже, до ниска избирателна активност. Хората в един момент ще се отчаят и ще си кажат, че щом за регистрацията крадат данни, какво остава за изборите. Въпросът е много сериозен и трябва да се направи един обществен дебат на тази тема и да престане веднъж завинаги. Не предполагам откъде могат да са взели моите лични данни. Никога не съм се подписвал в някакви подписки и не съм си давал личните данни. Самият факт, че са посегнали на моите данни, говори, че крадат без да се замислят и без да знаят какво правят", коментира Константин Пенчев. 

Омбудсманът е един от стотиците български граждани, чиито лични данни са откраднати в подписки на партии за регистрация за евровота. 

Само вчера употребените от политици хора бяха стотици, а сигналите за няколко часа в електронната поща на ЦИК бяха десетки. 

От Централната избирателна комисия излязоха със светкавично решение, че при нарушение и кражба на лични данни трябва да се подаде сигнал до КЗЛД и прокуратурата. 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2014 в 23:03


. . . . ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ЛИ, КАША ЛИ, КАЦА ЛИ, НЕ ЗНАМ КОЕ ИМЕ Е ПО ПРАВИЛНО! ТОЧНО ОТ ТАМ СЕ КРАДАТ МАСИВИС ЕГН-ТА, ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ И КАНДИДАТИ ЗА ЗДРАВНИ ЗАСТРАХОВКИ, ЗА ЗАСТРАХОВАТЕЛИ, ЗА БАНКИ, ЗАДВОКАТСКИ КАНТОРИ. . . АМА ТИ ГО ЗНАЕШ БЕ ОМБУДСМАНЕ, ЗАЩОТО БЕШЕ ЗАПАЗЕНА МАРКА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА СИМЕОН САКСОФОНСКИ ЦУГТРОМБОНСКИ - ДЖЕБДЖИЕВ. ТАМ РОВИ, ТАМ КОПАЙ, ТО ИМАШЕ И ПРЕПИСКИ, РАЗРАБОТКИ И Т. Н. АМА ВСИЧКО СЕ ПОКРИ - МАКАР ЧЕ ИМ КАЗАХ, ЧЕ ТОЗИ МИРИЗЛИВ ЦИРЕЙ С КРАЖБА НА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ П РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ ПУКНЕ И ЩЕ ПОТЕЧЕ СМРАД И ГОВНА. СТОЙ И ГЛЕДАЙ КАКВО СЕ ГОВОРИ В БРЮ-ТО ЗА ТОВА И КАКЪВ САП СЕ Г

15.04 2014 в 18:29

Един съвет от мен: погледнете към мобилните оператори. Те са резервоар за лични данни. Изключителни удобни са защото:
1. Дори и най-нископоставените служители в компанията - продавач-консултантите, използват локални бази данни с клиенти на магазина.
2. Регионалните мениджъри и търговските представители разменят бази с данни между отделните магазини, за да създават вътрешна конкуренция.
3. Високопоставените служители, имащи административен достъп до системите, разполагат с пълната база данни на съответния оператор и могат дори да я филтрират по адрес и населено място.
Преди 2-3 години, базата с данни на един операторски магазин, се продаваше на черно за около 400 лв. Използва се от новосъздадени магазини, които си търсят клиентела.

15.04 2014 в 18:04

"Господин Буров, имало ли е в България някога напълно свободни и честни избори? Без насилие?
- Никога.
- Никога?
- Абсолютно никога.
- Защо?
- Не е в мой интерес, в интерес на моята каста или съсловие, както щеш го вземи, господин Памукчиев, да говоря това, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че някога е имало свобода на изборите. България не помни такъв час. Това е толкова рядко явление в света, колкото е идването на Халеевата комета. Тя си идва редовно на 75 години веднъж, посвети си, покаже си дупето и беж да я няма. Ние зяпаме и чакаме 75 години...
...Защото в южните страни, където има много безделници и гладни, където всеки се смята за по-умен от другите, всеки иска да става депутат. И продава къща, жена, деца, залага всичко, печата афиши, свиква събрания, агитира и иска да влезе в парламента. Няма страна в света, където борбата за партии, за власт, за депутатство да е така болезнено остра, както в Гърция и в България. Това са двете страни на света, където пропорционално на населението се подават най-много кандидатури за депутати..." край на цитата

15.04 2014 в 17:47

Che nie otdavna si go zadavame tozi vupros.. Iasno e che izborite se falshificirat !!

15.04 2014 в 16:57

Трябва и то трябва да се започне от главата. От управляващите. За сетен път се убеждавам, че народната поговорка е "Рибата се вмирисва от главата" е вярна. Но какъвто народа, такива управниците. Трябва да гласуване всички и най- добре да гласуването да стане задължително, ако нямаш средно образувание да не можеш да гласуваш или поне да можеш да пишеш и четеш на книжовен български език.

15.04 2014 в 16:50

Щом и на омбудсмана налетяха, какво остава за обикновените гражданя и селяня?!

15.04 2014 в 16:40

Трябват сурови наказателни мерки срещу крадците на лични данни.

15.04 2014 в 16:35

Представете си, колко са много ниско грамотните хора(визирам малцинствата) и колко възрастни хора по селата, които не ползват интернет и незнаят как да проверят дали техните лични данни са използвани. А злоупотреби в ромските махали и по селата сигурно има. За никого не е тайна колко са ухажвани ромите по време на избори. Замислете си колко морални са политиците ни. Явно думата МОРАЛ в България е мръсна дума и говорим едно а правим друго. Затова опашката на Терминал 2 ще се увеличава. Всичко е много ужасно.