"Моята армия е тук. Знам каква сила е да я поведа. И знам какво ще ми се случи, ако я излъжа"

Певицата София Георгиева обещава общински UBER, ако стане кмет на Перник

Последна промяна на 23 октомври 2015 в 19:29 5636 2

София Георгиева

Изпълнителката на "Син талисман" София Георгиева е кандидатът за кмет на Перник на ПП "Глас народен" с бюлетина номер 19.

Според анкетата на OFFNews, тя е фаворитът на читателите за кмет на миньорския град. Първа е и в анкетата на най-голямата пернишка фейсбук-група "Снимай Перник", а в анкетата на най-големия пернишки сайт ZaPernik, в която са гласували и най-много хора, е трета, доближавайки фворитите за балотаж Ерик Рангелов (БСП) и Вяра Церовска (ГЕРБ).

- София, според анкетата на най-големия пернишки сайт ти си трета и имаш шанс за балотаж в Перник, а в нашата анкета дори си на първо място. Възможно ли е да стане чудо и Перник да има най-изненадващият кмет?

- Чудото вече е станало – Перник се събуди. Хората вече знаят, че не всички са еднакви, че има значение за кого гласуват, че могат да променят нещо. Спират ме по улиците и ми казват: „Като станеш кмет, направи това...“, „Обещай ми, че ще направиш това и това“. Вече вярват, че може да има кмет, който да ги представлява, а не кмет, който като седне на стола да се договори с мафията.

- Записът „Син талисман“ ли те изстреля така или записът „Просто си платихме вота“?

- Заради „Син талисман“ всички ме познават. Трябваше време да повярват, че съм силна, че съм борбена и имам сили да се преборя. Опонентите ме подцениха, сигурно са си казвали – крехко момиче, певица някаква, кой ще я вземе насериозно? Да подценяваш перничанин е голяма грешка. Може дълго да е мачкан, унижаван и тъпкан, но в един момент става и такъв звучен шамар отлепя на политиците, че после дълго кънти.

- Какво значение има, ако „просто са си платили вота“?

- Притеснявам се да не ми откраднат гласовете. Нямаме пари да плащаме на застъпници. Знаете какво става в ромските махали по време на избори, знаете какво е корпоративен вот. И все пак се надявам, че нормалните хора, които не си продават гласа и които имат смелост да изберат когото искат са много повече. Краденето на гласове и фалшификациите са в някакви рамки. Ако масово хората гласуват по съвест, купените гласове ще имат по-малко значение.

- Какво ти казваха хората на срещите с теб?

- Най-вече, че искат човек, на когото да вярват. В сегашните политици няма никакво доверие – избират ги на принципа на най-малкото зло. Аз събудих надеждата, че може да не е така, че може да има политик, който да те представлява, а не да се качи по гърба ти до висините и да те забрави.

- А за кои проблеми на Перник най-много говореха?

- Повечето от проблемите на Перник са ясни за всички – безработицата, разрушените заводи, транспорта. На една от срещите ми предложиха нещо, с което обещавам, че ще се захвана, ако стана кмет или дори ако стана общински съветник, което към момента изглежда сигурно.

- Какво е то?

- Пътуването до София. Всяка сутрин се блъскаме като сардели в рейсовете и влаковете за София. По едно време коли започнаха да спират на спирките и да качват хора до София, а после да си разделят бензина. Мутрите обаче ги гонят. Ще направя общинска система, подобна на UBER, с която да могат да си правят споделени пътувания. Да можеш от телефона си да следиш дали някой със свободно място в колата минава близо до теб, да отидете заедно в София и да си поделите цената на бензина.

- Не те ли е страх да се изправиш срещу мутрите?

- Аз съм от Перник, живея в квартал „Изток“. Тук слабите не оцеляват. Този „Син талисман“ не се е родил в Монпарнас в Париж, родил се е в квартал „Изток“ в Перник. Аз знам какво е да спечелиш уважението на хората от квартала до знаменитата спирка „Метал“, за която се разказват какви ли не лафове. Моята армия е тук. Знам каква сила е да я поведа. И знам какво ще ми се случи, ако я излъжа.

Анкета

резултати
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2015 в 10:32

Офнюз, стига с този балотаж. Излагате се като Кольо Колев.
Колкото и да агитирате, шансовете на мацето за балотаж са никакви.
Ако се опирате на някаква анкета от 400 човека, значи сте много далече от реалността.

24.10 2015 в 02:50

Глас Народен със типично симпатичен на нас младите кандидат. Но и с типичното наивно поведение на посредствения политик, ще направим това, ще направим онова, ще изметем мафията и т.н. Без да са спечелили нито една битка до момента.