Нинова към Борисов: Пак ли ще унижите България за едно потупване по рамото

Лидерът на БСП участва в кушия, червени кандидат-депутати - на коне в центъра на София

Последна промяна на 04 март 2017 в 18:22 2540 7

Отношението на държавата към малкия и средния фермер ще бъде променено, ако БСП спечелят изборите. Това обещание даде лидерът Корнелия Нинова пред жители на село Мрамор, където участва в кушията по случай Тодоровден.

Досега 10 големи земеделски производители получават 80% от субсидията, а малките изнемогват, обясни Нинова.

„БСП ще сложи таван на парите, които получава един земеделец и с разликата ще финансираме малкия и средния земеделски производител на плодове зеленчуци, месо и мляко. Искаме българско производство и българска храна”, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обясни, че БСП ще внесе закон за храните, с който се задължават хранителните вериги на продават 50% български стоки.

„Вижте какво става в Словакия. Проучване установи, че европейските вериги продават на страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото на тези в Западна. Не само се отнасят към нас като към второ качество, но сега Юнкер - от политическото семейство на ГЕРБ, поиска официално да сложи България в задния двор на Европа”, обясни тя.

Корнелия Нинова отправи и въпрос към Бойко Борисов: „Каква му е позицията по този въпрос? Отново ли за едно потупване по рамото ще се съгласи родината му да бъде унижавана и послушно ще изпълнява заповедите на началниците? Ние не. От сега заявяваме, че сме влезли в ЕС с достойнство и искаме да се отнасят към нас като равноправни с другите европейски народи”. 

Още четирима кандидат-депутати от левицата яздиха коне днес, но в центъра на София - Нона Йотова, Калоян Паргов, Димитър Данчев и Иван Таков. Двамата са кандидати в 24 МИР.

Актрисата се превърна в атракция за децата в градинката на бул. „Христо Ботев“ и „Клокотница“.

"Хубаво е да си пазим традициите, те съхраняват българщината. А връзката на българина с конете е изконна. Има много дечица в парка и им се радвам. Радвам се и на огромния им интерес към животните.“, каза Йотова.

„Този любим наш празник е предвестник на пролетта. С него тази година идва и надеждата ни за промяна, каза той. - Заедно можем да осъществим тази промяна още на 26 март", каза лидерът на столичните социалисти Паргов.

banner 545x