Официално: Местни избори и референдум на 25 октомври

Последна промяна на 10 август 2015 в 13:36 7095 9

Снимка БГНЕС

Със свой указ държавният глава Росен Плевнелиев насрочи избори за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 година.

С друг указ президентът определи 25 октомври 2015 г. за дата за произвеждане на национален референдум с въпрос: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите“.

Миналата седмица депутатите гласуваха в парламента въпросите за референдума, предложени от Плевнелиев.

Парламентаристите гласуваха самостоятелно трите въпроса и приеха да се проведе референдум само с един от тях.

„Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?“ ще е единственият въпрос, който ще бъде зададен на българските граждани по време на референдума, който ще се проведе с местния вот през октомври.

По този повод президентът заяви, че решението на НС не отчита в пълна степен заявената воля на българския народ да определи правилата, по които избира своите представители.

"Повече от половин милион български граждани застанаха зад необходимостта от провеждане на референдум по три въпроса от съществено значение не само за изборния процес, а и за демократичното развитие на страната", се каза в позицията, разпространена от прессекретариата на президента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2015 в 19:40

До 13: Удоволствието е изцяло мое! :)

10.08 2015 в 19:24

Не бе тъпако. Това говедо дето ни го препоръчваш от 2011 най-малко живее в Австрия. Член е на борда на Европейския съвет за външна политика. Това му е наградата за бабуването над герб.
За човек не живеещ в страната ни от 2010-11 е малко тъпо да се изоква на вътрешни теми. Даже бих казал, че е повече от глупаво, а в неговия случай и трагикомично. Все пак "драпа" да влезе в класацията на Foreign Policy за "най-влиятелен" "интелектуалец" (тая класация е пунта-мара!) както по милост (защото представлява определени интереси чрез фондации!) е станало през 2008г.
Абе какво съм тръгнал да те просвещавам тъпо копеле. Я си еби майката досасаден плъх! Настъпиш го и му кажеш нещата едно към едно и той започва да ми предлага опции за "реформата" на другия изтръпняк дебелоносата маймуна неизвестна с нищо до този момент, освен че стана правосъден министър!
Аре друм!

10.08 2015 в 17:54

Славчо Ташаклиев /10/: "От сума ти години живее извън България и тръгнал отново да се "натиска" на вътрешни теми."

От 07.06.15 в Медиапул - "Противниците на съдебната реформа няма да спечелят нищо" - сигурно Медиапул е била притисната в случая :). Само дето там Кръстев казва:
"Как гледате на идеята на Моника Маковей, че това, от което има нужда България, е да се даде повече власт на честните прокурори?
Моника Маковей е права, че няма такава законодателна промяна, която автоматично да ни гарантира работеща съдебна система. Това, с което не съм съгласен с нея е, че е нужно да се даде изключителна власт на правилните хора. Моят въпрос е: кой решава кои са правилните хора и какво ще стане, ако се даде извънредна власт на неправилните хора?"

Биде низвергнат, естествено.

Смяна на правилата, па макар и с временно запазване на хората.
или
Смяна на хората при задължително запазване на правилата.

Баламите са на привършване.

10.08 2015 в 16:50

По- добре 3 в 1

10.08 2015 в 15:59

Я да видим можеш ли да четеш?

"От сума ти години живее извън България и тръгнал отново да се "натиска" на вътрешни теми. По поръчка или по задължение?"

Отделно въпросният цирей беше една от бабите изродили уродчето герб. Даже може да се каже, "светили при зачеването му"!
Получи си наградата, да си гледа живота и да не се прибира тук. Плач от разстояние е нищо повече от словоблудство за пари!

10.08 2015 в 15:02

Ами остава един основен въпрос, който беше заложен отначало като проблем:

Тъй като този въпрос засяга основно българите в чужбина, ще им се даде ли възможност да гласуват, въпреки че на местни избори по традиция не се гласува от чужбина?

10.08 2015 в 14:43

Айде по-леко с разногледия. Тяма нужда да ни го "препоръчваш". От сума ти години живее извън България и тръгнал отново да се "натиска" на вътрешни теми. По поръчка ли по задължение?

10.08 2015 в 14:17

"Ако изберем на рефендума, че искаме електронно гласуване"

споко, няма да се съберат достатъчно гласове и ще пуснат герберите да пасат октомврийската росна трева.

и по-добре, държава, в която просто нещо като гласуването на хартия не може да оправи изобщо не трябва да се занимава с електронни щуротии.

не е за главите на популацията просто.

10.08 2015 в 13:51

Фъндъчкова ще сколаса ли да зарадва софийската селска герберастия с ремонтите след моренцето с кафева вода?