ЦИК разпредели сигнала за купуване на гласове към прокуратурата в Перник

Последна промяна на 05 октомври 2015 в 13:21 2327 4

ЦИК разпредели сигнала за купуване на гласове към Районната прокуратура в Перник, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

В петък OFFNews, заедно с още 54 медии, получи аудиозапис, в който ясно се чуват признания за купуване на изборите. Според подателя му, гласът е на кандидат за кмет.

Досега почти нито една друга медия не е написала и дума за купения вот.

"Просто си платихме вота" е най-скандалното изречение, което се чува в звуковия файл.

OFFNews препрати записа на Централната избирателна  комисия, чието задължение е да го препрати по компетентност. Разпределянето му към Перник води до предположения къде точно се е случило скандалното пазаруване на гласове.

В записа се чува още едно прелюбопитно изречение:

Ще дадеш на двама. И аз повече нямам никакви други ангажименти. Тия не съм ги виждала. Ония цигани ще дойдат във Диализата, където дойдоха да .....

Според сайта на Пернишката болница "Рахила Ангелова" началник на отделението по хемодиализа е д-р Вяра Церовска, депутат и кандидат на ГЕРБ за кмет на Перник.

Още в петък БСП даде случая на прокуратурата.

Публикуваме стенограма на записа:


Един без зъби ли беше?

Аз не ги познавам. Дойдоха за неговото пълномощно. Аз се чух преди два дена или три. Притесних се за друго – да вземем документите. Тя и сега си създаде и я помоли да ми донесе пълномощните. Значи тази... това е... това момче... майка му вчера идва, където майка ѝ е в Батановци там – на нея ще си ѝ дам, защото не ми носеше пълномощното. Значи носите ми пълномощното, да направя пълномощното и да напиша с думи, че трябва да се архивира.

Тези не ги знам.

Кой ти ги е дал?

Тази купа. Не ги знам това са хората на Купа. За утре, като свършите, Кате, да кажеш на Милена, на счетоводителката, да вземе една кошничка цветя и нещо, което да го има тука. Една кошница поръчай - може да не е много голяма, може да е с естествено цвете. Нали там да си го отглеждат в клуба.

А ние... аз... ще си се справим с него.

А ти си, действай, се справяй.

От тебе стотинка не искам. Мисълта ми е, че не трябва да ги взимат, защото аз не знам за тия хора те въобще какво са правили. Нито се върнаха, аз ще им кажа, че няма да им дам пари.

И не ги познавам, не ги знам и не съм ги виждала. Това е от тия, които агитирахме.

Аз те питам.

Имам за двама цигани, за които трябва да се... Сашо и жена му... четирима... а те са дошли двама, а другите двама не са дошли. Значи ще ми ги дадеш, аз ще им платя на другите двама – на Сашо и жена му съм платила.

Към други нямаме.

Имаме, четирима са! Сашо, жена му и още двама цигани, които са без удостоверение. Те са нали такива платени, просто си платихме вота.

Добре, добре, разбрах. И сега искаш да кажеш от тия пари аз да си взема?

Ще дадеш на двама. И аз повече нямам никакви други ангажименти. Тия не съм ги виждала. Ония цигани ще дойдат във Диализата, където дойдоха да ..... (не се разбира). И аз повече нямам никакви ангажименти към никого.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2015 в 14:08

Браво на Офнюз! Единствените, които публикувахте тази информация! Почват да отричат! Изнудване било!Просто да умреш от смях! Всички други мълчат! мълчат! Е, ще стигнем и 999 място по класацията за свободни медии!

05.10 2015 в 22:12

Знаех си, че ЦИК ще "омота" нещата. Пернишката прокуратура е известна със своята независимост...

05.10 2015 в 16:40

Ето ви модела, по който ГЕРБ, верни последователи на БКП, печебят изборите навсякъде.

"Провокирана от многобройните въпроси на наши читатели, редакцията извърши телефонно проучване на територията на Община Елин Пелин с въпрос „Как си обяснявате спечелването на два последователни мандата от ГЕРБ Елин Пелин въпреки общественото недоволство срещу кметския екип в Общината?”

Ето какви съмнения споделят избирателите за триковете на ГЕРБ:

Трик номер 1: Незапомнена предизборна търговия с ромите. Няколко месеца преди избори сметките им се опрощават, а проблемите – решават. Ток, вода, наеми – нищо не дължат. Ромските лидери се назначават на държавната хранилка с договор към общината. Прибират личните карти на електората, обучават го и го контролират като робовладелци. В резултат – при ниската избирателна активност ромите в стройна организация гласуват от зори до мрак.

Трик номер 2: Наложена е практика фирми от далечни краища да бъдат избирани за изпълнители на ключови строителни обекти и обществени поръчки в община Елин Пелин.Едно от условията, които им се поставят на фирмите за спечелване на тези поръчки е техните работници да се регистрират като жители на Община Елин Пелин и когато дойде денят за гласуване те биват докарвани с автобуси в следобедните часове да гласуват за правилната партия.

Трик номер 3: Пълен поименен контрол на назначенията в новооткрити логистични и производствени бази. Всички назначения в индустриалните зони по райони се решават от общинския кмет, и кметовете на населените места Гара Елин Пелин, Мусачево, Григорево. Допуснатите на работа лица трябва да бъдат лично лоялни към съответния кмет. При непослушание се уволняват от работа. Стига се до пълна икономическа диктатура на групировката ГЕРБ.

Трик номер 4: Общинската и кметска администрация се назначава в избирателните комисии , защото познават всички хора в Общината и могат да следят кой как гласува. Всеки, на който работата му е свързана с Общината трябва да гласува правилно, за да запази своята работа. Обикновено тези хора са натоварени със специални мисии като „случайно” объркване на нечии данни, надничане в бюлетини и ред подобни почтени практики.
Трик номер 5: Контрол над бизнеса, чието развитие зависи от общинската управа.Фирми, които чакат разрешителни от Общината са заплашвани, че ако не е ГЕРБ на власт няма да ги получат. Подразбира се, че гласуват за ГЕРБ. Ако смеят да кривнат, вратите на Общинската управа се затварят за тях.
Трик номер 6: Численото превъзходство на хората на ГЕРБ в комисиите се използва умело. Тези хора отговарят за технически повреди и създаване на всички предпоставки бюлетините на политическите противници да намаляват и/или изчезват.

Трик номер 7: Подкупване на цели комисии в малките населени места с цел в края на изборния ден, да се отчита вот на хора които не са упражнили реално това свое право , не са дошли физически да гласуват.

Трик номер 8: Общинските вестник и сайт се използват като пропагандна машина В него проблемите на Общината не се споменават. Кметът е чист като сълза, а бившата кметица раздава усмивки на всяка страница. На хората се представя действителност пълна с цветя, рози и теменужки. За възрастните в селата, които веднъж дневно отскачат до центъра и магазина, вестникът на общината дава единствените новини от града. Чете пенсионерът местния ни вестник и си вика: колко е хубаво, сигурно само аз имам проблеми. Затова да си трая!

Трик номер 9: Демонстрационно откриване на нови обекти. Ударно откриване на игрища, паркове и градинки без да се споменава тяхната завишена цена. Грандомания и излишна показност броени месеци преди края на мандата. Подтекст: колко много неща направихме, колко лентички отрязахме, работим за вас, гласувайте за нас!

Трик номер 10: Псевдо-религиозна политика през последните месеци. Демонстриране на работа по ремонти на различни църковни обекти, за които никой през двата мандата не се е сещал.

Шопите са независими и наблюдателни реалисти. Обществените нагласи показват недвусмислено, че не те са доволни от местното управление през последните осем години. Все по-добре разбират лъжите и триковете, които управляващите от ГЕРБ им прилагат.

Не желаят повече да бъдат лъгани и крадени. Не искат за нищо на света да бъдат отново управлявани от кмет с влязла в сила присъда или негови марионетки, местни мажоретки."
публикация е от сайта www.elinpelinnews.com

05.10 2015 в 16:24

"Досега нито една друга медия не е написала и дума за купения вот."

Как друга медия ще напише статия против ГЕРБ, като всички са под тяхна или на Пеевски власт?