Балкански хумор от Германия разтърсва София днес и утре

Последна промяна на 20 януари 2016 в 16:00 3205 0

Снимка от "До Мюнхен и назад".

Трима от студентите на незабравимия Андрей Баташов и проф. Снежина Танковска, които участваха в „Ритъм”, се събраха отново за първи път за нов театрален проект. Стефан Спасов, Александър Митрев и Божидар Попчев пак са заедно години след появата на хитовия музикален спектакъл, за да представят комедията „До Мюнхен и назад”.

Премиерата на спектакъла по текст на хърватския автор Мате Матишич е днес от 21:00 часа в най-новото кафе-театрално пространство в София – "Клуб на хорото" (в подлеза на НДК откъм "Хилтън").

Следващите дати на представленията са 21 и 27 януари, отново от 21:00 часа.

„До Мюнхен и назад” връща лентата на историята в 1991 година, за да разкаже историята на двама незаконно пребиваващи в Германия хърватски емигранти, които мечтаят да се върнат в родината след падането на комунистическия режим. Забърквайки се в редица комични ситуации, приятелите кроят планове как да надхитрят немската бюрокрация, за да вземат посмъртна пенсия. Единият дори е готов да инсценира собствената си смърт.
„До Мюнхен и назад” е забавна история за дългото пътуване към дома, разказана с типичното балканско чувство за хумор, в която главен герой е приятелството.

Театралният проект е четвъртият в кариерата на Стефан Спасов като режисьор. Миналата година той постави в Стара Загора спектакъла „Иванов” с участието на Иван Ласкин. Александър Митрев е добре познат в средите на свободния театър с участията си в независими проекти. Божидар Попчев пък играе в постановки на Сатиричния театър „Алеко Константинов” и в собствения си спектакъл „Пропукване” по Ерик Богосян.


След двете премиерни дати на „До Мюнхен и назад”, поради големия зрителски интерес, ще бъдат обявени и дните на следващите представления.

Повече информация за спектакъла може да се намери и на официалната Фейсбук страница на „Чанове и приятели”, както и в участието на тримата актьори по БНТ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !