Извънредни дати за 'Фантомът на операта'

ОFFNews Последна промяна на 10 януари 2019 в 15:33 2790 0

След изчерпване на билетите за всичките 11 спектакъла на „Фантомът на операта“ седмици преди премиерата, са поискани правата за допълнителни спектакли.

Така  зрителите в България ще могат да гледат култовия мюзикъл на сцената на Националния музикален театър до края на март.  

Допълнителните спектакли ще се играят на следните дати:

През февруари: 14, 15, 16 от 19 ч., 17 /от 17 ч./, 21, 22, 23 от 19 ч., 24-ти /от 17 ч./.

През март: 23, 24 /от 17 ч./, 27, 28, 29 и 30.

„Фантомът на операта” ще е най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти, правени досега на сцената на Националния музикален театър. Част от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и специалните ефекти в спектакъла се ползва професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.

Постановката в Националния музикалния театър залага на талантливия актьорски състав. В главната роля на Фантома ще се редуват младият солист на театъра Владимир Грудков и звездата от последната Евровизия Влади Михайлов. В образа на Кристин се въплъщават солистките на театъра Весела Делчева и Теменужка Трифонова, както и победителката от „Х фактор“ Християна Лоизу като гост-звезда.

Раул се изпълнява от младите солисти Денко Проданов и Александър Панайотов. В другата водеща роля на капризната примадона Карлота гледаме Катерина Тупарова и Зорница Дамянова.

Като Мадам Жири се редуват солистките: Калина Ангелова, Людмила Козарева и Деница Шопова. Ролите на Фирмен и Андре - двамата търговци и настоящи собственици на Парижката опера - се изпълняват от доайените на Музикалния театър Христо Сарафов и Николай Борисов. Те се редуват в тези роли с Тодор Велков /Фирмен/ и Румен Григоров /Андре/. 

Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов. 

Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Гост-сценограф е проф. Миодраг Табачки от Сърбия. Художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова. Хореограф – Татяна Янева. Хормайстор и втори диригент – Людмил Горчев
Спектакълът се играе на български език. Автор на превода е Виктор Макаров.

След повече от 33 години на над 166 сцени по света, 140 милиона зрители и над 70 престижни награди, "Фантомът на операта" ще покори сърцата и на взискателната българска публика.