Премиера на новата постановка "Малдорор" на 28 септември

Последна промяна на 24 август 2015 в 15:20 1314 0

Граф дьо Лотреамон.

Тандемът на режисьорката Ани Васева и актьора Леонид Йовчев, заедно с философа Боян Манчев, е на прага на нова премиера.

След “Пиеса за теб” отново във Френския институт в София ще последва моноспектакълът “Малдорор” по “Песните на Малдорор” на граф дьо Лотреамон на 28 септември от 19:30 часа.

Легендарната за авангардите от последния век творба се появява през 1869, издадена под псевдонима граф дьо Лотреамон. Роденият в Уругвай енигматичен французин Изидор Дюкас публикува „Песните на Малдорор” една година преди смъртта си, на 23-годишна възраст.

Творбата, преоткрита половин век по-късно от сюрреалистите, е измежду тайните и явни обсесии на Метеор от самото начало на съществуването на групата. Екипът на спектакъла си поставя рискованата цел да претвори мрачния и загадъчен поетически текст на Лотреамон, населен с мрачни кошмарни видения и апокалиптични предзнаменования в съвременна театрална творба.

За тази цел Васева и Йовчев мобилизират характерните за работата на Метеор методи: ексцесивен сценичен ритъм, упорство в търсенето и овладяването до виртуозност на нови театрални и езикови техники, сътворяването на хипнотично въздействащо, фантастично театрално пространство. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !