Препоръчваме ви: Филм на България, Сърбия и Македония - "Реквием за г-жа Й"

Последна промяна на 06 април 2018 в 00:45 1686 0

"Реквием за г-жа Й" бе едно от най-силните заглавия по време на 21-вия София филм фест. 

Филмът на Боян Вулетич, копродукция между България, Сърбия и Македония, можете да гледате днес от 17:05 часа в Дома на киното.

Г-жа Й. е бивш административен служител. Тя решава да изпълни всичко, което си е наумила: измива чиниите, отива до магазина, а после намира стар семеен пистолет. Това е пистолетът на починалия ѝ съпруг. Тя решава да се самоубие точно с този пистолет на годишнината от смъртта на съпруга си, която е след една седмица.

Г-жа Й. решава да се срещне с човек, който да сложи нейна снимка до тази на съпруга ѝ върху надгробния му камък. След това отива на църква, за да се изповяда преди Великден, и връща стола на съседа от първия етаж.

Г-жа Й. решава да се сдобри с по-голямата си дъшеря Ана, която е бременна. Тя посещава Ана в супермаркета за първи път и се среща с приятеля ѝ, за да му обясни какво означава да си истински мъж.

Г-жа Й. решава да си вземе обезщетението от банкрутиралата фабрика, в която е прекарала половината си живот. Тя си взема парите от застраховката живот и поправя грешка в името си в акта за раждане. Решила е да приключи всички лични и административни подробности и да се самоубие. Но ѝ трябва едно нещо – сертификат за това, че е работила през последните 20 години. В държава, в която се случват социални промени, подобен документ се получава много трудно. Защото да променяш живота си, е трудно. А да умреш – още по-трудно.

Ако ни ви се ходи на кино, ето няколко предложения за интересни културни събития днес:

Музика

Днес ще се проведе второто представление на световноизвестния мюзикъл "Исус Христос - суперзвезда" в зала 1 на НДК от 20:00 часа.

На парти

Ако сте изморени от работната седмица и просто искате да дочакате голямото похапване с питие в ръка, можете да го направите в "Терминал 1", под музикалния съпровод на диджеите Martin Mihaylov e Uncle Billy.