Препоръчваме ви: Връчване на наградите 'Златно перо'

OFFNews Последна промяна на 24 май 2018 в 00:15 2074 0

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост за 23-та поредна година „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ с медийното партньорство на Classic FM радио ще връчат наградите „Златно перо”. 24-ма изтъкнати творци от сферата на музиката, театъра, литературата, изобразителното изкуство и журналистиката ще получат престижното отличие за техния принос към българската култура.

Отличията ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се състои под купола на Ларгото (пл. „Независимост”) в София от 17.00 ч.

Призът представлява изящна брошка във формата на писец и се изработва от 24-каратово злато.

Сред наградените тази година са големият български композитор Александър Текелиев, оперната прима Габриела Георгиева, актрисата Слава Рачева, писателят Милен Русков, певицата Йорданка Христова, художникът Христо Йотов, актьорът Юлиан Вергов и др.

По традиция, една от наградите „Златно перо“ се определя от слушателите на Classic FM радио чрез гласуване по електронен път. Техният избор за носител на 24-тата награда ще бъде обявен на самата церемония.

Събитието е с вход свободен. В програмата ще участват Детският филхармоничен хор с диригент Славил Димитров, солисти от Националния музикален театър и някои от носителите на наградата.

Церемонията „Златно перо“ е част от програмата на Европейския музикален фестивал, включен в Календара на културните събития на Столичната община за 2018 г. Съорганизатор на форума е Министерството на културата на Република България.