Сензационният „Аномалиса” с една-единствена прожекция на СФФ (трейлър)

Последна промяна на 09 февруари 2016 в 15:12 4225 0

Кадър от „Аномалиса”.

Култовият филм на Чарли Кауфман - "Аномалиса", ще стане част от 20-тото издание на тазгодишния София Филм Фест, но само с една-единствена прожекция в Зала 1 на НДК, на 13 март.

С номинации за „Оскар” и „Златен глобус” за анимационен филм, с голямата награда на журито във Венеция 2015, с още десетки награди и номинации от различни филмови форуми, най-новото творение на непредвидимия творец е факт – и голяма част от специалистите на тема кино в целия свят го обявяват за най-добрия, а също и „най-човечния” филм за 2015 година.

Публиката на СФФ може да се почувства специална, именно защото ѝ предстои среща с „Аномалиса”.

Преди няколко години, когато беше обявено началото на този проект, екипът му подготви kick-starter кампания, защото да направиш стоп-моушън анимация с обикновена, човешка и не-екшън история в 21-и век - си е повече от самоубийствено предизвикателство. Но Кауфман нямаше да е Чарли Кауфман, ако се отказваше лесно!

Филмът проследява известния популяризатор на идеи за супер-мотивация Майкъл Стоун (Дейвид Тюлис) - съпруг, баща и уважаван автор, който пътува из Щатите и променя живота на много хора. Но преобразявайки другите, неговият свят става все по-кух и безсмислен, осакатен от досадно еднообразие. По време на командировка в Синсинати той отсяда в хотел „Fregoli” и с удивление открива възможно бягство от депресията си в лицето на непретенциозната Лиса (Дженифър Джейсън Лий), която може да се окаже любовта на живота му… Или греши?!

Този красив, нежен и абсурдно-забавен филм е комедийно и сюрреалистично пътешествие на един човек през мрака на душата му. Създаден е от въображението и страстта на Чарли Кауфман („Да бъдеш Джон Малкович”, „Адаптация”, „Блясъкът на чистия ум”) и Дюк Джонсън („Abed’s Uncontrollable Christmas” – stop-motion епизод от „Community”) и е реализиран с гласовете на Дейвид Тюлис, Дженифър Джейсън Лий и Том Нунан. Музиката е на Картър Бъруел.

Не пропускайте възможността да го видите на голям екран в България - само на 13 март в Зала 1 на НДК.