"Цирк дю Солей" се завръща у нас с ново шоу

ОFFNews Последна промяна на 16 септември 2016 в 17:55 15603 0

Снимка от спектакъла.

Прочутият в цял свят "Цирк дю Солей" се завръща в България за не едно, а цели четири представления с новото си шоу "Varekai" - 26, 27 (тогава ще има две представления - от 16:30 и от 20:00 часа) и 28 май 2017 г.

Билетите за шоуто в "Арена Армеец" са на цени между 60 и 120 лв., като може да бъдат закупени от мрежите на "Тикетпро" и "Ивентим". Продажбата започва от 10:00 часа на 20 септември, а първите 200 билета от всяка ценова категория ще са с 10 % отстъпка.

Бройката за всеки спектакъл е ограничена до 4500 души.

"Varekai" според критиците е един от най-популярните спектакли на "Цирк дю Солей". Той пресъздава мита за Икар, с пищни костюми, оригинална музика на живо, главозамайващ декор и смайваща хореография. Резултатът е неповторимо съчетание от акробатични умения, сила и бързина, комбинирани с елегантно и ефирно изпълнение, което ще очарова всички зрители.

Думата "varekai" (произнася се „варейкай“) означава „където и да е“ на езика на циганите – вечните пътешественици. Тази продукция отдава почит на древните и редки циркови традиции, на номадската душа, както и на неугасимата страст на тези, чиято съдба постоянно ги влече на пътя, водещ към "Varekai".

Вдън гори, на върха на един вулкан, съществува един необикновен свят – свят, в който всичко е възможно. Свят, наречен Varekai.

От небето се спуска самотен млад мъж и така започва историята за Varekai. Озовал се сред сенките на магическа гора, в един калейдоскопичен свят, изпълнен с фантастични създания, младият мъж се впуска в приключения, едновременно абсурдни и невероятни. На този ден, на края на времето, в това място на чисти и неподправени възможности, започва магията на един преоткрит живот и новооткрити чудеса, свързани с тайните на света и ума.

Създател и режисьор на спектакъла е Доминик Шампейн, работил по няколко популярни продукции на цирка, а уникалните костюми са дело на прочутата дизайнерка Ейко Ишиока, носителка на „Оскар“ за култовия филм „Дракула“ на Франсис Форд Копола.

Трупата е омагьосала над 10 милиона зрители в 130 града в 23 държави. През 2014 г. "Varekai" започва ново световно турне в големи арени с огромна продукция – 25 тира, включваща 50 акробати и музиканти от 19 държави. За огромна радост турнето ще премине и през нашата страна.


При основаването си през 1984 г. "Цирк дю Солей" наброява 20 артисти. Днес трупата, състояща се вече от 4000 души, от които 1300 артисти от 50 държави, е безспорно най-популярната в света циркова компания, представяща висококачествено артистично изпълнение чрез над 20 оригинални спектакли, сред които “Michael Jackson ONE”, “The Beathles LOVE”, “KOOZA, “TOTEM” и други.

Той е зарадвал повече от 160 милиона души в близо 400 града в над 60 държави на всички континенти. Трупата е носител на редица престижни награди, сред които "Emmy", "Drama Desk", "Bambi", ACE, "Gemeaux", "Felix" и "Rose d’Or de Montreux".