Ася Методиева слиза от екрана на БНТ за година

Последна промяна на 03 август 2015 в 14:00 14386 7

След две години в ефира на "Денят започва" по БНТ водещата Ася Методиева си взема едногодишен отпуск, съобщи самата тя в началото на днешното предаване.

Ася обаче не слиза от екран, за да си почине, а за да има време да обогати знанията си и така да е по-полезна на зрителите. 

"Ще замина на специализация в Унгария, там ще се развивам в областта на политологията под формата на магистърска програма в Централния европейски университет в Будапеща", каза за OFFNews водещата. 

"Живот и здраве след една година, ако отново водя сутрешния блок и БНТ ми повери тази отговорност, това, което мога да си пожелая, е отново да водя с Даниел Михайлов, защото с него си паснахме страшно много". Тя обясни, че са работили заедно шест месеца и е бил изключителен късмет, че бързо са се усетили и са уловили начина на работа на другия.

Водещата на БНТ е направила около 1600 интервюта за тези две години, като над 2/3 от тях са били с политици.

Тя обясни, че за момента няма уговорка с телевизията, когато се върне, да продължи да води предаването. "Със сигурност ще продължа да правя нещо за телевизията".

На въпрос кой момент ще запомни най-силно от досегашния си опит в телевизията Ася казва, че това е раздялата с Валя Крушкина.

"За мен тя беше учител в журналистическия смисъл на думата и за тези две години научих, че смисълът на журналистиката не е да се показваш по телевизията, а всъщност смисъла да се показваш по телевизията е това да правиш журналистика", обяснява Ася.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.08 2015 в 09:37

За 1600 интервюта да се беше научила да задава въпроси. Колкото и да учи за журналистиката се иска талант , който това момиче няма.За 2 години не е научила основно нещо: тя е медиатор, трябва да мисли нестандартно и да не налага собствените си виждания. Но това не е възможно. Въпреки това което твърди, тя просто иска да се показва на екран.

03.08 2015 в 19:52

някой гледа ли бнт???

03.08 2015 в 17:17

Пожелавам и успех с интелигентното и с чувство за мярка поведение.

03.08 2015 в 14:58

" Университетът е създаден през 1991 година от група интелектуалци начело с Джорж Сорос."-цитат
:-)

03.08 2015 в 14:55

Да, сутрешните блокове по водещите български телевизии са изпитание за нервната система на гледащия. Препоръчваме вместо тях спорт, музика, готварски рецепти. И нека не забравяме мъдрите думи на великия телевизионен шеф Батето: културните хора гледат по-малко телевизия!

03.08 2015 в 14:44

Добра новина за БНТ, много изнервяща според мен е, няма да ми липсва. Преди Даниел я бяха сложили да води с един друг колега, еми тя постоянно го прекъсваше, постоянно го игнорираше, все искаше нейното да стане, тя да го каже. Оттогава избягвам сутрешния блок на БНТ, че не ми е приятна тази особа.

03.08 2015 в 14:17

Слава тебе господи. Много е зле горката, общата и култура клони към нула, и от държанието и има какво да се желае.