И пиар обществото осъди в позиция скандала със снимките

Последна промяна на 09 септември 2019 в 14:43 1155 2

Българската асоциация на пиар агенциите (БАПРА) и Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) също излязоха с позиция, заклеймяваща грозния скандал с публикувани лични снимки на жената до кандидат-кмет на столицата.

Препечатваме позицията на двете браншови организации без редакторска намеса:

През последните 30 години обществото ни стана свидетел на много политически скандали, клеветнически кампании и остри предизборни сблъсъци. Но може би за пръв път се сблъскваме с използване на лични снимки на човек, близък до един от кандидатите за кмет на град София. Ние, членовете на БАПРА и БДВО, категорично заявяваме, че са прекрачени граници на нормалната предизборна агитация.

Като комуникационни специалисти се обявяваме категорично против подобни практики. Кибер-насилието, както и всяка друга форма на насилие, е абсолютно недопустимо не само от комуникационна гледна точка, но и от човешка. Предизборните кампании трябва да са място за съревнование на идеи и визии за развитието на обществото ни. А не поле за мръсни лични нападки, целящи да уязвят достойнството на хора, нямащи нищо общо с политиката.

Подмяната на важните политически и обществени теми за едни местни избори с вадене на интимни моменти от миналото на човек, свързан с един кандидат за кмет, не може да бъде отминато. Разправа със „странични жертви“ е похват от терористичния арсенал и няма нищо общо с демократичните ценности на цивилизационния ни избор. Още повече, когато става дума за жертва на изнудване, потърсила полицейска и прокурорска закрила. Надяваме се, че компетентните органи ще вземат отношение по случая и подобни тактики няма да се превърнат в практика.

Ние, обединеният комуникационен сектор, се присъединяваме към позициите на много от политиците, кандидат-кметовете, обединените журналисти и много други публични организации и личности в категоричното си неприемане на подобни комуникационни практики.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3000

2

4t5y6u7iu6y5t

09.09 2019 в 15:25

Да не говорим че си пролича колко брутално ТЪП е Борката задето не е предупредил ПР-ите си, че е наличен такъв компромат свързан с него и сега всички умнокрасиви идиотчета пелтечите като пребито цигане.

-3000

1

4t5y6u7iu6y5t

09.09 2019 в 15:11

Аз и нормалните хора сме благодарни на ПИК за това, че разкри, че тоя кандидат има такива зависимости, които са инструмент за изнудване. Не, че изобщо някога тия са имали някакъв шанс да спечелят, но е добре да се знае колко долнопробен материал предлагат.