Нова тв искат да върнат Чавдар Николов на работа

Последна промяна на 15 април 2016 в 14:06 6247 14

Снимка Булфото

Чавдар Николов

Нова тв е предложила на карикатуриста Чавдар Николов да се върне в медията.

Това се разбра от думите на Николов по време на днешната демонстрация в защита на свободата на словата. Тя беше организирана, след като всичките му карикатури бяха свалени от сайтовете на Нова и от Vbox.

Карикатуристът обясни, че още обмисля предложението дали да се върне на работа в телевизията.

По думите му от телевизията са му предложили "да направим така, че това да не се случва повече".

Николов обясни, че може отново да работи в Нова тв след случилото се, защото има подкрепата на целия екип на телевизията.

На въпрос дали обяснението на ръководството на Нова за свалянето на карикатурите е достатъчно за него, той отговори: "Господин Щосел пое отговорност за това, което е направил. Мисля, че съвсем толерантно можем да не го поставяме до стената, както понякога издателите и политкомисарите в медиите поставят журналистите и карикатуристите".

Николов благодари на събралите се в негова подкрепа. "Изненадан, трогнат и очарован съм. Поклон на всички, които застанаха зад мен и ме подкрепиха", каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2016 в 10:54

а работи ли му се в надупена телевизия ?

15.04 2016 в 19:09

Хахаха, добрият и невинен "господин Щосел". И тази сензацийка свърши. Карикатуриста смирено прощава, и пак ще си работи в долнопробната телевизия. Всичко е било евтина постановка на нова, в която и офнюз се включиха активно.

15.04 2016 в 17:22

Някои глупаци още говорят за цензура при положение, че още първия ден Ви писах, че става дума единствено за пари и то за смешно малко пари - заплатата на художника......

Ама има още жалки подобие на хора дето искат да правят революция в чаша кафе.....

А знаете ли колко истински проблеми подмибхаме тая седмица? Как подминахме скандала с офшорките и милиардите нарушени от шепа избраници на властта?

Нищо поне разбрах че методите за пропаганда на ОФ още работят железно и скоро ще победим...когото трябва

15.04 2016 в 16:10

"Това обяснява и присъствието в тетрадките на имената на дълга редица от журналисти, шефове и собственици на медии. Сред тях са Петьо Блъсков, издател на "Труд", Силва Зурлева и Дидие Щосел,...", "На срещи при Василев са били и депутатите от БСП Явор Куюмджиев, Кирил Добрев (в един от случаите придружен от сестра си), Димитър Дъбов (описан като "г-н Дъбов"), Атанас Мерджанов, бившият съветник на Сергей Станишев - Росен Карадимов."

Извадка от "Навалицата в кабинета на Цветан Василев" в Дневник, която илюстрира корените на постановката.

15.04 2016 в 15:49

Всяко зло , за добро.Карикатурите му са интересни.

15.04 2016 в 15:31

А на бас че ще приеме.
Така са днешните херои, разправях ви аз ама..
До вчера никой не ги знаеше, яхнат ли вълната на късмета - дерат един ден рубашки че били цензурирани, и после ловко приклякат осигурили се до вечни времена.
Сега на тоя тарикат му трябва да рисува бащицата всеки ден и веке не могат го пипна докато е жив.
Каква нация от свини сме бе! Да сравним тоя червей с колос като Борис Димовски.
Пфу!

15.04 2016 в 15:27

Петя, да бе достойнство...

Той ако го имаше нямаше да прави тези циркове, а щеше да отиде и да се разбере с телевизията и всичко да приключи.

Ще видиш, че накрая ще има "плеснали та се прегърнали" и айде с подновено договорче, Ако в управлението на телевизията има някакво достойнство след този цирк въпросния би трябвало да не му дават дори и по тротоара пред телевизията да минава!

15.04 2016 в 15:21

паричките,паричките

15.04 2016 в 15:19

Циркажия...
Заради глупостите си, и тези на телевизията, въпросния реши да си спретне политическо скандалче с цел да си направи реклама на чужд гръб.

Предлагам оффнюз да го оставят да се отече в канала и всички дружно да забравим за поредния драскач с параноично-политически цели и амбиции.
Той друго и не заслужава.

Напоследък хората на културата започнаха повсеместно да изтрещяват. То не беше паметници със светещи очи, цензурирани карикатури и прочие врява...

15.04 2016 в 15:14

"Изненадан, трогнат и очарован" ама ще си помисли дали ше се върне. А достойнството къде е?