Да продадеш киромобила

Последна промяна на 10 октомври 2012 в 12:10 16892 25

Венци Мицов
Венци Мицов

 

До края на седмицата децата в приюта в Нови Хан няма да има какво да ядат, съобщи в медиите отец Иван.

Да ви кажа къде е Нови Хан. Това е село, разположено между мина Чукурово и едни телевизионни павилиони, в които едни продуценти снимат „Вип Брадър“, „На кафе с Гала“ и други подобни изключително важни неща.

Та ако сте тръгнали в неделя на околошопски туризъм, минете да хапнете през Панчарево, после се разходете до павилионите на „Пръц Брадър“ и накрая можете да стигнете до Нови Хан, където един човек от много време насам се опитва да бъде последната крепост в опазването на рухналата сграда, наречена „морална крепост на българщината“ – а именно БПЦ.

Занесете един плик ориз второ качество, един плик боб и 2 кила брашно и ще получите индулгенция.

Или по-добре недейте. И без това самите жители на Нови Хан не са особено щастливи, че в селото им е пълно с бездомни, вместо да имат някой бележит „съселянин“ от софийското "добро утро", който да е построил къща за 3 и половина милиона, без да е работил и една минута смислен труд в живота си.

По-добре оставете приюта така – когато няма пари от дарители, няма и храна, съответно хората ще се разотидат и всичко ще е наред – няма хора – няма проблем, няма и отец Иван.

По същото това време владиките от ДС към Светия синод към КГБ, БКП и така нататък ще седят в някакви кичозно-възрожденски покои и ще се чудят сега кого да анатемосат – лейди Гага, Мадона или поредния поп – певец, който ще има концерт в България в навечерието на денят на свети Евмолпий...

И докато те се чудят, возейки се в Линкълна и съзерцавайки молитвените вещи като Ролекс, новия iPhone 5 или пък скъпия златен ланец с кръст, осветен някъде на богоугодно място, едни бездомни деца ще очакват волята на хората от Фейсбук, които в момента се организират. Да, хората от Фейсбук смятат в неделя да се съберат на МЕТРО и да купят храна за децата в приюта.

Искам сега да видя позицията на онова нещо, което трябва да е ръководител на църквата. Искам някоя гарга-богослов да излезе и заклеймявайки сурогатното майчинство, да обясни, че отец Иван е разколник, а приютът в Нови Хан не е част от БПЦ.

Искам да видя в очите ония „черни духовници“, всичките до един оцапани от принадлежността си към тайните служби – искам да им видя наглите мутри, докато се изнизват като пръдня в гащи, отивайки към поредната „духовна“ кьорсофра, как се качват в скъпите си коли, подарък от щедри дарители с много грехове, и как казват, че православната църква не отива при хората, а хората трябва да отидат при нея.

Знаете ли, в неделя недейте да правите нищо. Вие вече го направихте – никой не вярва на църквата. Знам, че сте добри хора и ще купите нещо за децата в приюта. Знам, че си боли, когато виждате какво се случва там.

Но знам, че това, което сега се случва с отец Иван и децата, е последният тест за православието у нас. И ако след 2 седмици се окаже, че няма кой да даде едно петаче за гладните и бездомните, това ще означава само едно – църквата е загубила всичко. За сметка на ония павилиони, които се намират в близост до Нови Хан и където наричаме ВИП едни хора, които умеят да се надпърдяват – кои през гъза, кои през устите си.

А за мен лично, като наивник, има само едно решение.

Аз ще повярвам, че все още има надежда, когато митрополит Кирил продаде Линкълна си и дари парите на приюта в Нови Хан.

Има много сайтове за обяви, при интерес от Светия синод мога да изпратя линкове.

А вие не забравяйте, че иде неделя. Нови Хан е близо – на не повече от 10 минути с Линкълна на Киро...

Разходете се. И без това няма какво да правите в неделя!!!

-------------

Още статии от Венци Мицов можете да прочетете в неговия Панелен блоГ

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2012 в 18:28

Расизмът има някои факти в своя подкрепа. Да, хората са различни и различните раси имат статистически значими различия - не само в цвета на кожата, но и в реакцията на социални стимули. А също и в разпределението по кръвни групи. Но дотук.

80% и повече от данъците български, отиват за една специална каста от обществото, в която няма нищо циганско, освен примерно склонността да краде. При цялата реклама, която се прави на помощите за циганите и циганската престъпност, те са пренебрежими на фона на мащбните кражби на държавно ниво.

Това с циганите-кръводарители е относително. Да, има циганска кръводарителна мафия, която изнудва близките на пациентите, но общият и принос в кръвната банка е доста по-нисък от процента цигани в града. Тва дедо ви поп от лични наблюдения го знае, защото е дарявал между 15 и 20 пъти, без да е циганин - и е видял колко цигани влизат вътре в кабинета.

22.10 2012 в 16:43

Идиот.
Като те блъсне джипа на някоя мутра или (не дай си Боже!) детето ти пострада, познай чия кръв ще ти прелеят в Пирогов, за да оживееш бе, гений? Циганска! И знаеш ли защо? Защото тия от нашата раса не си даряват кръвта, докато не ги ИЗНУДЯТ чрез някой техен близък за операция. Няма кръв! Ако не бяха циганите, които го правят от глад и немотия, много наши познати нямаше да са живи сега.

И познай какво? Циганската кръв не е по-различна от твоята. Нито негърската, нито китайската. На всички хора кръвта е А, B, AB или 0.

Недей да ходиш там, там ходят нормални, весели и добронамерени хора. Стой си вкъщи, заведи си децата в мола и ги нахрани в Макдоналдс. Живи и здрави да сте!

22.10 2012 в 15:44

Първоначално, като се зачетох в статията, изпитах желание, да мина, самосиндикално, през МЕТРО (или някъде другаде) и да накупувам каквото ми позволяват финансите, след което да взема двамата си сина....и да ги науча на малко човечност....

Отказах се..

Отказах се, след като разгледах посочения в коментарите линк на Дома....разгледах галерията...едни..такива...чернички деца...не от моя вид...

Да, расист съм...или по-точно баща, който учи децата си, че когато кучето (или котката) има глисти те трябва да се лекуват и да се уморят....паразитите...

НЕ!!! Няма да ида, не защото не съм отворен за идеята да помагам на малките деца, не защото нямам и желанието...Няма да отида, още по-малко пък с децата си, защото ми омръзна от ЦИГАНИ, които правят деца за пари/помощи, след което ги оставят по домове, та ние БЪЛГАРИТЕ да ги храним...80% от данъците БЪЛГАРСКИ отиват за ЦИГАНИ, ББ им увеличи помощите на 135млн лв (!!!)...какво още мамка им искат!!!

БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!

19.10 2012 в 17:22

за съжаление доста наивна и едностранчива позиция, пълна с грешни заключения и пъпчив юношески бунт, макар плешивият плондир на снимката да изглежда по-възрастен.

<em>Моля, въздържайте се от обидни квалификации!</em>

12.10 2012 в 10:34

Офнюз - ето ви поле за действие: разгласявайте хубавите примери като контраст на линкълните, ролексите и архонтите, пък дано ония поне малко се засрамят от Бога.

12.10 2012 в 10:00

опс грешка
...бедните деца се срещат и си играят наравно с децата с родители, които също ходят там.
Разбира се, на по-широко скроени родители. Не на надъхани срещу бедните расисти.
И познайте какво - децата не забелязват разликите!

12.10 2012 в 09:56

Не е вярно, че ги няма. Ето виж отец Иван. Виж отец Георги от Варна, който лекува наркомани, включително и в дома си, и то УСПЕШНО. Познавам още много. Познавам свещеници в софийска църква, които се грижат за сираци и бедни.

В "Покров Богородичен" има изграден енорийски център, където има занималня за деца, курсове по иконопис, музика и какво ли още не. Там бездомните деца се срещат и си играят наравно с

Има много чудесни примери. Просто държавата е направена така, че за добрите примери да не се разбира, да не говорим, че всячески им се пречи. Друго си е ВИП брадър. Не съм голям фен на Мицов, ама в случая е много прав. Браво за статията.

12.10 2012 в 08:46

Eееей , имало още достойни , добри и мислещи люде в държавицата. Хвала .....

11.10 2012 в 15:32

Нашата църква е ПАРОДИЯ! "Духовни" мутри, далавера с търговията на свещи, педерасти, педофили, общо взето от това се състои. Нищо общо с ученията на християнската вяра. Следователно, появи ли се някой с добри намерения, какъвто безспорно е отец Иван, то на него се гледа с лошо око.
БПЦ е пълна ПОМИЯРЩИНА!!!
Анатемосвайте, колкото си искате, палячовци!

11.10 2012 в 13:44

За съжаление знам каква е разликата между приют и гето - и тя е малка. Точка 2 от това горе е толкова пожелателна, че няма накъде. "На детето не трябва да му липсва нищо" - в кое семейство е така?

Иначе, ей го приютът (може бежански лагер, анклав, катун, партизански лагер):
1. Струпване на хора, които не могат (или не искат) да свързват двата края в рамките на порядките в обществото. Независимо от моралната страна на тази невъзможност. Те може да са там, защото са много млади или много стари, безимотни, болни или неуки, за да са защитени от расов, етнически или религиозен конфликт, заради проблеми със закона (бил той добър или лош).
2. Зависимост на тези хора от общността (поради точка 1) и значи подчинение на тези, които управляват. Приютът става гето тогава, когато подчинението надхвърли рамките на законите (т.е. подчинявайки се, нарушаваш закона) и статутът му се затвърждава, когато властите предпочетат това положение на нещата, договаряйки се с ръководителя, вместо да въдворят въпросния закон.

Сега да си спомним историята със строителното разрешение.

Единствената разлика с класическото гето е, че при подчинението на ръководителя се правят само административни нарушения (незаконно строителство), но не и престъпления (кражби, убийства).