Хейтпарад

Последна промяна на 09 август 2015 в 09:31 14892 27

Венци Мицов.

В родината на омразата няма работно време.
Тук всеки, по всяко време, във всеки един момент е готов, за честта на родината си, да стане, да нахлузи омачкания си панталон и да започне да мрази.
В родината на омразата мразенето е задължително за всеки, навършил една годинка.
Първо ни раждат в болници, в които лекарите се мразят, мразят шефовете си, мразят заплатите си, мразят системата, която пък ги мрази от своя страна.
След това ни захранват с мляко, закупено в омразните и скъпи хипермаркети.
Ваксинират ни с омразни ваксини, четат ни омразни приказки, прекъсвани сегиз - тогаз от някоя друга омразна песен.
В родината на омразата няма добри и лоши.
Тук всеки, независимо от това какво е направил, трябва да бъде мразен.
Човекът, който е спасил нечий живот - за това, че си е направил евтин PR.
Човекът, нахранил 200 бедни - за това, че им е пробутал скапани хранителни продукти, които иначе е трябвало да бракува.
Човекът, който е донесъл медал за България - за това, че "аман от кух ракиен патриотизъм".
В родината на омразата ние не разграничаваме ясно нещата.
Ние мразим композитора, защото, да речем, не ни харесва музиката, която прави, но не само това - ние искаме той да бъде прегазен от валяк, да бъде полят с напалм и запален.
В страната на омразата няма ясна разлика между това да имаш опонент и това да имаш смъртен враг.
Тук всяка теза, която противоречи на твоята трябва да бъде наказана с китайски мъчения, смърт, изваждане на вътрешностите и разчекване на 4 коня.
В страната на омразата ние мразим всичко, защото ако ние не сме първи, други ще ни преварят.
Много е важно в тази страна да сте пръв в нещо.
Например - да мразите хан Аспарух, защото е направил България именно на тези географски ширини - "Тоя левак не можа ли да се поразходи до Австрия, сега щяхме да говорим немски, да ядем шницели и да слушаме Моцарт вместо Фики Стораро".
Или - да мразите Кирил и Методий, както и учениците им - "Тия да бяха занесли кирилицата на руснаците само, ние сега щяхме да си пишем на латиница и да се числим към по - цивилизованата част на Европа".
В родината на омразата е важно да имаш разнообразни тези, но всяка да води до разделение, омраза, бой, гражданска война и терор.
Тук, в родината на омразата боят е важен елемент от аргументите.
Нещо повече - той е демонстрация за превъзходство във всеки един момент:
"Бихме ги на изборите"
"Бихме ги в мача"
"Бихме престъпността"
"Бихме ги в аргументите"
В страната на омразата основната поговорка е "Бий, за да те уважават", а помощната е "Бие ме, значи ме обича".
Тук да треснеш два тупаника на жена си не е грях, а демонстрация на внимание.
Да набиеш детето си не е престъпление, а елемент от възпитанието.
Подозирам, че когато кажем на някой "липсват ти първите 7 години" - имаме предвид, че е ял твърде малко кютек, за да бъде добре възпитан.
Добре дошли в родината на омразата.
Тук ние няма да ви посрещнем с "добре дошъл".
Тук си имаме своите процедури.
Ако се завърнете след дълги години в чужбина, вместо с хляб и сол, ще ви чакаме на летището с менте такси за 13 лева на километър, след това ще ви накараме да си платите здравните осигуровки за всичкото време, за което не сте си бил у дома.
Накрая ще напишем за вас в социалните мрежи - "И за к'во се прибра тоя сега? Да ни се прави на интересен? ИзкарАл некое евро и сега ще си прави каквото си иска?".
Ако пък сте чужденец и за първи път посещавате родината на омразата, направо ще ви заклеймим - "Ей го тоя агент на Сорос (Путин, Израел, масоните, рептилите, темплиерите, розенкройцерите, илюминатите).
В родината на омразата има едно желязно правило - ако не мразиш, ще бъдеш мразен.
Нищо, че това правило не е изпитано напълно, защото няма никой, който да не мрази.
Ние никога не сме опитвали метода на Ганди, защото "тоя Ганди е некакъв скапан индиец бе, какво ни го набутвате тоя ром за пример".
В родината на омразата всичко си тече така, както си е текло последните много години.
Омразата генерира енергия.
Енергията генерира омраза.
Така едното захранва другото и това перпетуум мобиле, което движи всичко в родината на омразата създава феномена, наречен - "България, 2015 година".
Тази енергия е вечна.
Неразрушима.
Неизчерпаема.
Ако можехме да я изнасяме, щяхме да бъдем най - богатата страна в света.
Но ние не можем.
Тя ни е нужна, за да имаме сили да обясняваме на всеки, че сме много, ама адски много зле.
Зле сме заради Русия, САЩ, ЕС, Германия, Испания, Исландия, Бурудни, папата, първия български космонавт, Алпийска фирма "Дъглас" и какво ли още не...
Май това е всичко.
Питате дали има нещо общо между текста и всичко онова, което изчетохме вчера по форумите по повод на един трагичен инцидент с едно дете?
Да, има.
Има нещо общо с този случай, но има и друго.
Всеки текст трябва да има някаква поука.
Ето я моята:
Спрете да мразите! Омразата е онова, което ни държи покорни!
Спрете да мразите и вместо това си дръжте очите отворени!
И вижте кой иска най - силно ние да се мразим. И когато го видите, го игнорирайте!
И когато игнорираме тези хора, които искат да се самоизяждаме, за да могат лесно да ни водят за носа, България от страна на омразата ще се превърне в добро място, в което ще пускате спокойно децата си на училище, ще поздравявате с усмивка съседа и ще живеете без страх.
Май това е, което имам да ви кажа.
Ако се сетите за нещо друго, добавете го в хейтпарада под статията...

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2015 в 02:26

НЯМА НАРКОТИК. НЯМА ЗАБРАВА. ИМА КРЪСТ.
02:17
Бог изпраща точно онзи наркотик, от който непоносимото се забравя, сърцето и умът изпадат в забравата, а когато Го помолиш за среща с човека, който ти липсва, Той не те изоставя.

КАКТО САКАТИЯ ЧОВЕК СЕ НАУЧАВА ДА ЖИВЕЕ С НЕДЪГА СИ ТАКА И МАЙКАТА С ЧЕРНА ЗАБРАДКА ЖИВЕЕ. ТОВА НЕ Е НАРКОТИК. НЕ Е ЗАБРАВА. НО ВЪВ ДЪЛБОКАТА РАНА ОТ ЗАГУБАТА НА ДЕТЕТО ИМА МЯСТО САМО ЗА БОГ. И БОГ УТЕШАВА. РАЗБИРАШ ЧЕ ТОЙ Е ВЛАДИКА НА ЖИВОТА И СМЪРТТА И ГО ПРИЕМАШ. КОГАТО МАЙКАТА СТАНЕ СВЯТА ТЯ ЩЕ НАМЕРИ ВЕРНИЯТ ПЪТ.

10.08 2015 в 15:48

Няма как тази тема да бъде завършена без намесата на най-отявления хейтър , а именно язе .
Първо , омразата не е национална черта , тя си има зародиш . Омразата както и злобата са винаги породени от страх . Страха идва от несигурност . Един вид защитна реакция . Какво и как ни е докарало до това състояние е тема на много обширно обсъждане .
Но не е само там проблема . Основния проблем на българина и вече наистина национална черта е , че всеки си мисли , че знае всичко . И го твърди с плам в очите и огън в сърцето , все едно е въпрос на живот и смърт . Трудно поемаме критики и си мислим , че винаги сме прави . В ерата на информацията споровете могат да бъдат решени много бързо , много пъти съм водил "спорове" в форума под новините в този сайт и много пъти съм се аргументирал с цитати от официални публикации по въпроса , на което не получавам опровержение , а лични нападки , от сорта на:
Колко ти плати Путин ?
Вие троловете все много знаете !
и така на татък .
Ей го тука , още един всезнайко Вулгария , тръгнал да говори за етноними , без дори да проучи какво всъщност означава VULGAR в латинския , без дори да се замисли защо има цял клон в латинския език който се нарича " Vulgar Latin (originally called sermo vulgaris)" и се нарича така , защото се говори от обикновените хора в империята и по-късно от него се зараждат романските езици , днешните Италиански , Испански и донякъде Френски ....
Самата дума Vulgar драги ми приятелю означава , цитирам :
vulgar : late 14c., "common, ordinary," from Latin vulgaris, volgaris "of or pertaining to the common people, common, vulgar, low, mean," from vulgus "the common people, multitude, crowd, throng," perhaps from a PIE root *wel- "to crowd, throng" (cognates: Sanskrit vargah "division, group,

Спорно е дали това дава енонима на българите , ако е така , то те трябва да са били основната част от населението на Римската Империя , което не е далеч от истината но да не навлизаме в историческа тематика .
Те така , незнанието е избор .. Злобата и омразата също .
Статията е попадение , но взема всички под общ знаменател което никога , ама никога не е правилно .....

10.08 2015 в 09:37

Браво. Бих добовила, че не е само в България това, както и още омрази, защото както знаеш, омразата граници не познава, но няма , защото и така е ясно. Мерси за текста.

10.08 2015 в 09:28

Етнонимът на българите на латински е Vulgares, на старa картa съм виждал страната ни отбелязана като Vulgaria. Прави впечатление че си прилича с vulgus,vulgar,vulgarism[това се е формирало по-късно като дума">(всичките свързани с цинично,простонародно и сродни!).
1.Възможно ли е по подобие на Вандалите (ограбили Рим през 455г. и по-късно техния етноним става нарицателно за човек разрушаващ или повреждащ обществена собственост) и нашия етноним да се е превърнал в нарицателно за циничност, простащина, принадлежност към простолюдието и т.н.(всички знаят за славата ни в Римската(по-късно Византийска империя).

2.Другия вариант е да са ни лепнали етнонима (по тази логика екзонима) vulgares именно заради значението на vulgus, vulgar, vulgarism т.е. да означат презрително, че сме цинична, надменна, вулгарна смес от прости народи.

10.08 2015 в 09:25

Етнонимът на българите на латински е Vulgares, на старa картa страната ни отбелязана като Vulgaria. Прави впечатление че си прилича с vulgus, vulgar,vulgarism - това се е формирало по-късно като дума (всичките свързани с цинично, простонародно и сродни!).
1.Възможно ли е по подобие на Вандалите(ограбили Рим през 455г. и по-късно техния етноним става нарицателно за човек разрушаващ или повреждащ обществена собственост) и нашия етноним да се е превърнал в нарицателно за циничност, простащина,принадлежност към простолюдието и т.н.(всички знаят за славата ни в Римската(по-късно Византийска империя)?

2.Другия вариант е да са ни лепнали етнонима (по тази логика екзонима) vulgares именно заради значението на vulgus, vulgar, vulgarism т.е.да означат презрително че сме цинична, надменна, вулгарна смес от прости народи.

10.08 2015 в 05:26

Пост 19 от Тео е типично потвърждение на статията -за хейтъра всички са хейтъри. По-голяма безсмислица не съм виждал - нещо да ти харесва, но да го отричаш защото мразиш автора му. Според мен затова тъпчем на едно и също място. Не гледаме какво имаме, а кой го е направил. Някои отричат майсторството на Стоичков защото мразят Стоичков. Други същото за Гунди. Съсипахме индустрии и работещи предприятия защото бяха направени от комунистите, а тях ги мразим. Отричаме направенот от Косто защото мразим самия Костов. Боко отрича всичко преди него защото мрази всички преди него. Както и ще се отрича направеното от него защото и него го мразят. И няма излизане от този затворен кръг. Доразвихме казаното от Ботев - Силно да любим и мразим , но най-вече да мразим.

09.08 2015 в 22:38

най-мразим да мразим!

09.08 2015 в 21:36

Не съм Българин,живея тук повече от 20 години.Много омраза и завист,наистина.Иначе,може да бъде хубаво място за живеене.Мисля да си събирам багажа лека,полека,и да се прибирам обратно,защото виждам че скоро ще има трупове по улиците,породени от неудържимата омраза...Не си мислете че не знам че ще последват коментари в стила "прав ти път","никой не те спира","можеше да ни пощадиш от присъствието си","заминавай си боклук,не ми хаби повече кислорода",и тн.Бог да ви пази Българи!

09.08 2015 в 20:24

Хубава статия,само че написана от един отявлен хейтър,което доста я обезмисля.

09.08 2015 в 19:40

До 17: това къде го чете? или си го измисли сам