Отворено писмо от Краставата жаба до генерал Борисов

Последна промяна на 23 февруари 2015 в 21:04 18851 19

Уважаеми Борисов,

Преди всичко искам да Ви благодаря, че след вашето искрено и развълнувано изказване преди дни, аз простата и най-неугледната иначе жаба под небето, станах по-известна и от уважаемата Лейди Гага.

Благодаря Ви господине, хиляди пъти Ви благодаря!

Е, вярно, че Вие описахте в експромта си, един мой, доста нерадостен и почти хичкоковски край на моето съществувание, който ме разплака с най-искрените и бисерни сълзи, които мога да извадя за пред камера, но самият факт, че се досетихте за мен, вече значи много.

И още, говори много и на народа Ви, който е обръгнал на каквито и да е приказки, но тук кълве ли, кълве.

А именно, че не сте изгубили детското в себе си. Непосредствеността и благодушието балканско. Още повече широкото и обаятелно предсказване на бъдещето, което си е чисто българска и най-патриотична и дори бих казала, една реформаторска черта взети заедно. Да, това трябва де е АБВ-то на утрешния ден.

Хвала господине, страхотен актьор сте. Като истински…

Народните приказки, които горката Ви баба тихо и с обич с филия в ръка Ви е чела, в притъпената от комунистите светлина в иначе слънчевото дори в ония тъмни времена градче Банкя, така са запленили всеотдайното Ви сърце, че то откликва дори и на момчешкия спомен за жабата.

Искам обаче да направя едно необходима уточнение г-н генерал: Аз не съм Крастава жаба. Краставите жаби ги изтребиха циганетата преди няколко години, когато нашите бедра, вулгарно наричани “жабешки бутчета” много се харчеха в нароилите се тогава китайски ресторанти. Всички поръчваха и не мислеха крастави ли са или не са били крастави жабите, чийто бутчета осмукваха.

А, коя съм аз ли, г-н генерал д-р Борисов?

Аз съм омагьосаната принцеса. Да, онази, която като я целунеш с любов и нежност, тя в миг се превръща в чудна красавица, пред която дори и Цеца Величкович, кряка от злоба и псува зад кулисите като във филм за Левски. Само дето тя псува на сръбски та и Будимир Куйович да я разбере.

Различна ме прави само вярата, че рано или късно някой принц, подобен на Вас, уважаеми генерали, ще си спомни за мен, ще разкаже историята ми пред смълчаната и стресната аудитория… После ще ме намери някъде из Драгоманското или Девненското блато и ще ме… целуне. А, няма да ме вари в цинкова кофа, като ония краставите жабоци, за които се разпряват нелепици.

Вярно, много съм преживяла в България. Много съм изпитала. Дори не си спомням вече рождената си дата, а и годината май позабравих.

Помня само, че когато ми идваха на кръщенка в страната ни, тогава Народна република България, ако в София бе неделя, то във Враца бе сряда, в Ловеч понеделник, във Варна сряда и т.н.

И където и да пътува развълнувания българин, навсякъде имаше превантивен “Рибен ден” в закусвалните и ресторантите, с една и единствена цел, да няма хора с наднормено тегло. А това с различните от Божиите дни в седмицата, беше пак заради електричеството, макар че тогава си бяхме пак дупе и гащи с СССР, и елпотокът направо бе безплатен. Ама и тогавашните енергетици не бяха балами. Взимахме енергията безплатно и я продавахме стократно по скъпо на съседните недружествени нам страни. Хак им е, дето подържат и капитализъм и ислямизъм.

А, после обаче какво се оказа? Оказа си, че който си е строил непланирания капитализъм пак си е добре, а които прескачехме със сто години достиженията на Америка, пак нямахме пари за семки и все фалираме.

Фалираме точно така, както това нежно ни го обещахте господин мин.предс. Фалитът не е хубаво нещо. Дандании, разправии, МВФ-та, СРС-та… Абе, на народецът пак ще му разкаже играта, както при Луканов, Виденов и при… /тук ще си премълча или писачът може да добави едно от временните правителства, за цвят/.

Та в интерес на вече изкряканото и написаното, искам да ви подчертая г-н Борисов, че собствено бих могла, да Ви помогна. Жаба, жаба, ама все пак и аз кожа и душа нося. Нося си и кръста, а той и на жабите никак не е лек. Дотежи ти, поприклекнеш да си починеш малко, ококориш очи към небето да покрякаш от душа и… хоп, някой гамен ще изскочи със сламка в ръка с желание да те … надуе през… /вие по-добре знаете откъде/, което си е направо за него човещина, но за нас определена свинщина. И жабите и човеците не се нуждаят от надуване, а от разбиране, истина и целувка по бузката. И току виж магията се развалила, и жабата станала принцеса, а България се измъкне от кошмара на тричането /въртене с въже вързано за врата в кръг/ и всички вкупом заживеем, като роднини. Аз, Вие, народът ни, ВСС и “Спешна помащ” и даже… Братя Галеви и Цветан Василев. Какво пък, всичко се случва. Я какви чудесии показват на “Оскарите” и тази година…

Но това е друг и трудна тема. Ние и Вие да си оправим и жабите и хората и да вървим на месни избори. Там ще се види всичко и кум, и сват, и на булката брат. Да има за всикиго по нещо, та никой да не се дърпа и да не вика, боли ме, че ме щипеш, когато се наложи да се взима прелиминарен нов дълг, та да се купи нова кофа, за бастисване на поредната жаба.

Останете си със здраве:
Жабка Кикерица

Записа: Любен ЛАЧАНСКИ

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2015 в 08:42

Точно за такива умници пише Королев,като Вас.Ако беше писал,как оправя жена си,пак щяхте да му намерите кусура. Не така обърния иначе и така нататък.

28.02 2015 в 14:34

ей скъса ме от смех ББ -то не беше Винету то не беше приказки от отвъдното....следва Война и Мир -ше мо я чете ЦвЦв

27.02 2015 в 20:48

ТОЗИ ПЪТ ЛАЧАНСКИ ЛЕ-е-е-е-ко ле-е-е-кичко се понаака. Хумора му недодялан кат'на фъфлека Дилов Младши, шегичките му плоски кат' на Росен Петров...и темата му ... - и тя трита-протрита. Е, нищо, случва се. Както казват катаджиите: ко праим с'я? Дано следващото да е добро!

27.02 2015 в 20:47

ТОЗИ ПЪТ ЛАЧАНСКИ ЛЕ-е-е-е-ко ле-е-е-кичко се понаака. Хумора му недодялан кат'на фъфлека Дилов Младши, шегичките му плоски кат' на Росен Петров...и темата му ... - и тя трита-протрита. Е, нищо, случва се. Както казват катаджиите: ко праим с'я? Дано следващото да е добро!

27.02 2015 в 20:46

ТОЗИ ПЪТ ЛАЧАНСКИ ЛЕ-е-е-е-ко ле-е-е-кичко се понаака. Хумора му недодялан кат'на фъфлека Дилов Младши, шегичките му плоски кат' на Росен Петров...и темата му ... - и тя трита-протрита. Е, нищо, случва се. Както казват катаджиите: ко праим с'я? Дано следващото да е добро!

27.02 2015 в 20:41

ТОЗИ ПЪТ ЛАЧАНСКИ ЛЕ-е-е-е-ко - ле-е-е-кичко се понаака. Хумора му недодялан кат'на фъфлека Дилов Младши, шегичките му плоски кат' на Росен Петров...и темата му ... - и тя трита-протрита. Е, нищо, случва се. Както казват катаджиите: ко праим с'я? Дано следващото да е добро!

24.02 2015 в 20:42

Какво ви е виновен Лачански...мутрата нарече "крастава жаба" нашата красива България,която май не я обичаме достатъчно,а вие почти всички нарочихте Лачански...На едни предишни избори той нарече българите "прости",а сега предрича фалит на България като настъпана крастава жаба...До кога проклетият ,ошашавен електорат ще ни го натриса на избори този разбойник?А кой предричаше фалит на България ден преди да нападнат банка КТБ?Кой ходеше по всички медии и паникьосваше природонаселението,че банковата система е разклатена...Ако паметта ви изневерява,ще ви подсетя-нашата мутра разбира се.Той!

24.02 2015 в 18:52

ZA KRASTAVITE JABI NE ZNAM! AMA ZA KOTARATZITE DETO PODSKACHAHA V PREDISHNIA MANDAT NA GOSPODIMA PO PISTATA NA LETISHTE SOFIA I OGRABIHA 30 MILIONA MI SA IZVESTNI DOSTA NESHTA!
DANO I TE POSLEDVAT PRIMERA NA DRUGIA GENERAL! CHE TO KVO STANA GENERAL DO GENERAL I KOI OT KOI PI GOLIAM KRADETZ!

24.02 2015 в 11:47

О свещена простота !?!