310 нелегални имигранти опитали да минат българо-турската граница

Последна промяна на 29 септември 2015 в 14:03 2603 2

Предотвратени са опитите на 310 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница, а 29 души са задържани при опит да излязат от страната. 

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Калотина е задържал 18 чужди граждани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. Чужденците – 3 афганистанци, 3 иракчани, 4 пакистанци и 8 сирийци, са заловени на метри от държавната граница в местността Ливадите, южно от ГКПП-Калотина. Всичките са без документи за самоличност. По случая ще бъде образувано досъдебно производство от Районна прокуратура-Сливница. Друг граничен полицейски наряд е задържал в землището на с. Беренде извор, общ. Драгоман, 11 афганистански граждани без документи. Уведомена е районната прокуратура. В ГПУ-Калотина са им издадени заповеди за наложени принудителни административни мерки. Афганистанците ще бъдат отведени в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.

Гранични полицаи са задържали вчера в землището на село Индже войвода, община Созопол, 6 чужденци, мъже, без документи за самоличност. Нелегалните имигранти са заявили, че са от Ирак. Те са задържани в ГПУ-Малко Търново, работата по случая продължава.

През изминалото денонощие са предотвратени опитите на 310 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2015 в 19:08

Браво на полицията!

29.09 2015 в 16:07

Eдна голяма дупка и една малка, само 9 мм зад ухото.
Като се напълни голямата дупка, багер да изкопае друга.
Няма човек, няма проблем.
За съжаление като се разнесе вестта за малките дупки, мераклии да прескачат браздата почти няма да има.