400 работници от ТЕРЕМ-Варна блокираха пътя Варна-Белослав

Последна промяна на 14 април 2015 в 10:23 1576 1

Снимка nsgp.mvr.bg

Близо 400 работници и служители на "ТЕРЕМ – Флотски арсенал – Варна" блокираха пътя Варна - Белослав за 15 минути, съобщава БГНЕС. 

Причината за протеста е, че с писмо от централното ръководство са отнети всички правомощия на ръководителя на дружеството Георги Стойков въпреки уверенията, че той няма да бъде сменен.

Преди Великденските празници работниците са изпратили писмо до министъра на отбраната Николай Ненчев, в което са заявили, че не са съгласни с промяната на ръководството. За смяната на Стойков се знае от сряда, 8 април, когато в следобедните часове във "Флотски арсенал" се получава факс от изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД Огнян Чалъков.

С въпросното писмо се забранява на Стойков да подписва договори, да поема ангажименти от името на кораборемонтния завод, както и да извършва плащания. 

"На 8 април 2015 г. в 15:11 часа се получи факс от изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД – София, че се отнемат всички правомощия на управителя. Това красноречиво говори, че сме излъгани от управляващите", се казва в нова декларация на работниците и служителите. Те заявяват, че спират работа днес от 8:30 до 13:30 часа.

По-рано работниците блокираха пътя Варна – Белослав, но още по-заплашително звучи и намерението им между 16:45 до 17:15 часа да блокират Аспаруховия мост, което вероятно ще доведе до сериозни смущения в автомобилния трафик на Варна.

"Политическите ви игри ни омръзнаха. Ако в това се състои реформата ви, твърдо не я искаме" ,заяви Живко Тузсузов, председател на общото събрание на "ТЕРЕМ-КРЗ Флотски арсенал-Варна ЕООД". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2015 в 14:00

Една голяма измама.Работниците стоят заради заповедите на началниците си .Както една стара поговорка казва " Страх Лозе Пази".
Тъй наречените синдикати организатори на цялото това мероприятие изпълняват лични интереси и използват нормалния работник за користните си цели.
Защо никой не споменава за далаверите на Стойков.Защо никой не споменава за частните фирми ,който печелят поръчки за стотици хиляди ,а работата се извършва в държавните цехове.Защо никой не споменава за рязането на часове и затварянето на цехове.
Хората ги е страх!
Всеки гледа репортажите и си мисли ,че това е поредната партийна смяна. Драги читателю ..това е един смел отпит за спасение от наглите крадци ,който правят пари на гърба на обикновенния човек.
Поздрави !