Английски експерти ще разследват "Цветановгейт"

Последна промяна на 03 ноември 2013 в 08:38 3320 14

Един от плакатите, издигнат на протеста срещу подслушването миналата неделя
Един от плакатите, издигнат на протеста срещу подслушването миналата неделя

 

Английски експерти ще пристигнат у нас, за да помогнат в разследването на сагата с нерегламентираното подслушване, станала известна с нарицателното "Цветановгейт". 

Това става ясно от думите на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов пред вестник "Преса".

Специалистите на Великобритания ще се занимават с т. нар. "кетчър" - сивият Chrysler, от който се предполага, че са били извършвани незаконните прихващания.

Прокуратурата вече изиска цялата документация за "кетчъра", техниката и за допълнителните софтуерни и хардуерни подобрения по нея.

Британските експерти ще трябва да преценят дали автомобилът би могъл наистина да прихваща разговори и да се използва з анерегламентирано подслушване. Основният въпрос, на който чуждестранните специалисти ще трябва да намерят отговор е, дали в този си вид техниката може да подслушва чрез GSM апарати.

Решението да се потърси помощ отвън бе взето, след като на 11 юли в катастрофа загина професор Евгений Николов от БАН, който трябваше да изследва иззетата техника.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.11 2013 в 08:40

:) :) :) +1

03.11 2013 в 14:09

Анализаторе, това истина ли е, което твърдиш?!
Моите наблюдения от много години са, че медиите в България винаги са обслужвали мероприятията на прокуратурата.
Критика към прокуратурата си позволяват много малко медии - най-вече "Капитал", за друга толкова критична медия не се сещам, макар и те понякога да си затварят очите и да се подхлъзват в подкрепа на някое прокурорско мероприятие - по време на предизборната кампания се подхлъзнаха по техния уклон и се довериха прекалено на прокуратурата по отношение на Цветанов, Станимир Флоров, бившата шефка на Инспектората в прокуратурата...

Показателен факт е, че точно вестниците "Преса" и "Труд" се очертават като про-прокурорски медии...

03.11 2013 в 13:45

Сарафов по-добре да помисли отсега как ще отговаря на един въпрос:
Кой го накара точно в изборния ден да звъни в редакциите на големите вестници и новинарски сайтове и да разпорежда(на какво основание този мухльо ще разпорежда на свободната преса???) да повтарят новината за скандала с бюлетините в Костинброд. В резултат на страха всички големи медии оплюха ГЕРБ в самия изборен ден. Ето над това добре да помисли това чучело, което се нарича зам. Гл. Прокурор...

03.11 2013 в 13:27

Факт.

03.11 2013 в 12:03

+1 за написаното от Off!

Лошото е, че Цацаров откакто е гл. прокуроро не е демонстрирал по никакъв начин, че е гл. прокурор, който си тежи на мястото. Прокуратурата ни е сред най-зле работещите български институции, а Цацаров вече я превръща във фарс. За мен - за неговото издигане и подкрепа като кандидат за гл. прокурор, също важи въпростът "Кой?" Кой предложи на Бойко Борисов да подкрепи Цацаров за гл. прокурор и този кой не е ли същият който предложи Пеевски за шеф на ДАНС?!

03.11 2013 в 10:53

Ами те казаха, още К.Георгиев каза в не едно интервю, но отговора не удовлетвори червените, и трябваше да ровят още че белким излезе "нещо" .Но ми се струва търсят под бивола теле.... Всички БСП балони се спукаха, начело и с костинбродския скандал.Цацата ще излезе със заключение, както и при Костинброд - че благодарение на скандала, се е променило общественото мнение преди изборите. Още чакам някой умен адвокат да ги самосезира че това е пряко признание за влияние върху изборите, пряко нарушение на БСП и ТВ7, т.е. повод за касиране.

03.11 2013 в 10:31

...който от своя страна е създаден с усилията на товарищите...:-)

03.11 2013 в 10:10

Понеже нямате възможност за лайк, плюсче за отговора :)

03.11 2013 в 09:58

++++

03.11 2013 в 09:57

...да бе вярно...важното е акъла да ти дойде навреме...:-)