Арестуваха над 60 нелегални имигранти при акция на "Женския пазар"

Последна промяна на 20 май 2015 в 22:24 7361 9

Снимка BTV

Патрулка е отцепила една от улиците към "Женския пазар".

Над 60 нелегални имигранти от Афганистан, сред които и деца, са били задържани от полицията по време на специализирана акция в района на "Женския пазар" в София, предаде БНТ.

Те са били настанени в хостел в района, който е силно населен с имигранти. Органите на реда са откарали с белезници и 4 мъже, като са ги натоварили в автобус.

Акцията започна малко след 21:00 часа, когато 2 буса на сектор „Миграция”, полицаи и служители на ДАНС са блокирали движението на бул. „Мария Луиза”, около "Женския пазар" в София, съобщиха от "Фокус". 

Засиленото присъствие на униформени служители е било в периметъра от „Лъвов мост” по бул. „Мария Луиза" до ул. „Поп Богомил”. Патрулките са около 10.

По време на акцията органите на реда са пропускали единствено превозни средства на градския транспорт, като трамваите не са спирали на спирката на „Лъвов мост” в посока Централна гара.

Една от патрулките по време на акцията. Снимка: bTV.

Движението на останалите автомобили е пренасочвано през улица „Поп Богомил”. Към момента движението е нормализирано.

На входовете и изходите на "Женския пазар" са били паркирани 4 полицейски коли с по 4 униформени. На мястото е имало и цивилни полицаи и жандарми.

В междукварталните улици „Цар Симеон”, „Княз Борис Първи”, „Пиротска”, бул. „Христо Ботев” и бул. „Мария Луиза”, където обичайно е оживено до късно вечерта, е пусто.

Остава засилено полицейското присъствие в района.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.05 2015 в 13:22

До: Запад-Юг

Не знаех, че са затваряли спирката на метрото без обяснения. Надявам се да не сте прав, че мерките са само палиативни.

Има едно генерално решение, с няколко стъпки, но в момента никой политик в демократична държава няма да го приеме.

На първа стъпка трябва да се забрани ислямът и проповядването на ислям да се третира като проповядване на фашистката идеология. Това във всеки случай ще стане някой ден, само че след като ислямистите направят още по-мащабни и кървави атентати в демократичните държави. Както казва един датски психолог Николай Сенелс, "За съжаление, ще стане след като пролеем много кръв, пот и сълзи."

21.05 2015 в 10:30

Браво на полицията в този случай! Да продължават с такива акции. Не може цялото общество да знае, че тези места са претъпкани с нелегални емигранти, а нищо да не се прави!

21.05 2015 в 10:10
МВР няма никакви адекватни мерки. Нямат никакви мерки въобще. Това се направо палеативни грижи за установяване на законност в този район. В уличките около Женския пазар е опасно да преминаваш даже през деня! Районът се е превърнал в една гнойна язва в сърцето на широкия център на Столицата, на най-големият град в България!
За последните 2 месеца метрото от ЦЖГ до Сердика е затваряно 3 пъти! Без да се коментират причините за това.
Който може да чете - вижда.
Скриването не решава проблема.

21.05 2015 в 09:52

Браво на полицията! И браво, че редовно патрулират в този район! МВР в случая взима много адекватни мерки. Надявам се да продължи така.

21.05 2015 в 09:08
Не бъдете тесногръди. Ние сме европейци, истински членове на ЕС и НАТО. Времето е друго и духът ни трябва да е друг. Какви наказателни кодекси, каква имигрантска ксенофобия?
Моля ви се!

ВЕДНАГА ВСИЧКИ АРЕСТУВАНИ АПАРТАМЕНТА НА КУНЕВА ДА ГИ ИНТЕГРИРА!
НЕЗАБАВНО!


Пък тя да "отпусне" по някое чаве на Радан, Божо, Петър и останалите.

21.05 2015 в 08:58

Сега органите да отворят наказателния кодекс, да го прочетат и да направят написаното.
Само това искам, нищо повече.

21.05 2015 в 05:03

Аааа, не така!!! Това не са нелегални имигранти, това се бежанци... питайте Кунева!!!

21.05 2015 в 00:20

Какви "имигранти" бе Офнюс, нали бяха бежанци? Няма ли пак да търчите на място да следите дали няма да падне косъм от брадата им? А децата - та те няма да могат да ходят на училище, пак ли ще се излагаме пред света, няма ли пак да насъскате Дайнов с неговия "битов фашизъм"?

20.05 2015 в 22:49

Вън нелегалните имигранти и тези, които са ги приютили.